El Consell retalla un 18% les ajudes a Educació Infantil de 0 a 3 anys segons Compromís per L’Alcúdia

0
335

Comunicat

En plena crisi econòmica i per quart curs consecutiu el Govern de la Generalitat ha retallat les subvencions a les escoles infantils de 0 a 3 anys, l’anomenat xec infantil, aquesta vegada en més d’un 18%. De manera que l’ajuda a alumnes de 0 a 1 any s’ha reduït en 37€ mensuals -de 201 a 164-, la de 1 a 2 anys en 22€ -de 121 a 99- i la de 2 a 3 anys en 15€ -de 80 a 65-.

Cal assenyalar que en els darrers anys aquestes ajudes s’han retallat en quasi la meitat, un 45%. El Govern de la Generalitat, davant l’augment d’escoles infantils que s’ha produït, en lloc d’augmentar aquesta partida, l’ha reduïda, el que ha tingut com a conseqüència un important retall de més del 18% en els bons d’ajuda infantil.

Famílies i ajuntaments principals afectats

Aquesta reducció recaurà principalment en els pares i mares dels alumnes, que voran augmentada la seua quota, el que impossibilitarà l’accés a les escoles infantils de 0 a 3 anys a famílies amb escassos recursos econòmics, que no podrien suportar l’alt cost de les taxes. Igualment els ajuntaments hauran d’augmentar les partides destinades a aquestes escoles per tal de que la repercussió de l’augment siga menor.

És el cas de l’Alcúdia, que en el segon any de funcionament es vorà obligada a augmentar la taxa de l’escola infantil en 20€ mensuals, -dels 115 als 135 -. Així i tot, l’Ajuntament haurà de continuar subvencionant part del cost real del servei per evitar un encariment encara major.

La Generalitat responsable

Compromís per l’Alcúdia responsabilitza de la pujada a la Generalitat per la política de retalls successius i per no existir una Xarxa d’Escoles Infantils públiques i gratuïtes de 0 a 3 anys. D’un total de 546 escoles infantils tan sols 33 són de la Generalitat, un 6% del total.  Amb el sistema actual s’arriba només a un 18% de la població infantil, quan segons els experts s’hauria d’arribar al 30%.

Cal recordar que està pendent de discussió en les Corts Valencianes, la Iniciativa Legislativa Popular en favor d’una educació pública i gratuïta que va aconseguir més de 60.000 firmes de valencians i valencianes, 500 de les quals recollides a l’Alcúdia.

Compromís per l’Alcúdia exigirà l’aprovació d’eixa xarxa d’escoles de 0 a 3 anys públiques i gratuïtes i considera inacceptable que es retallen despeses socials justament on hauria d’augmentar-se les inversions.

Compromís per L’Alcúdia

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here