Folgança demana un referèndum i convoca una manifestació contra les becerrades d’Algemesí

0
408

El col.lectiu Folgança presentarà el pròxim mes de setembre davant l’Ajuntament d’Algemesí les mil signatures recollides per convocar un referèndum amb l’objectiu que els veïns es pronuncien sobre l’eliminació de les becerrades en la Setmana Taurina.

A més este col.lectiu ha convocat una manifestació contra les becerrades que tindrà lloc el proper 24 de setembre a l’estació de Renfe a partir de les 16,30 hores.

«Tot i que  estem en contra de qualsevol tipus de tortura i violència contra els animals, i en especial contra aquell maltracte que és públic i per al divertiment de les persones, la manifestació va especialment convocada contra les becerrades, que lamentablement tornaran a tindre lloc si els poders públics o la sensatesa dels components de les penyes cadafaleres no ho impedeixen» segons han manifestat des de Folgança.

Dignitat dels animals

Per a esta organització » la vida i la dignitat dels animals mereixen tot el nostre respecte, i més quan es tracta de cadells atemorits que no tenen cap oportunitat de defensar-se».

I afegeixen «Algemesí, una ciutat dinàmica i participativa en la festa i el manteniment de les tradicions ha de ser un referent cultural del nostre país, amb una preservació del seu magnífic patrimoni cultural, on la Muixeranga, els Tornejants, o els Bastonets son els millors exemples de participació de les totes les persones en les festes i la solidaritat de la seva gent».

Des d’este col.lectiu consideren que «els nostres xiquets i les nostres xiquetes poden dependre d’Algemesí coses molt millors que la manera de linxar animals indefensos al mig de rialles i rius d’alcohol».

Supressió becerrades

Tanmateix, els membres del col·lectiu, aprofitaran el plenari de setembre per fer entrega de les signatures arreplegades  per demanar la «supressió immediata de les cruels becerrades cadafaleres o en el seu cas per convocar una referèndum entre els nostres veïns i veïnes».

Els sotasignats dels fulls demanen als responsables polítics, i en concret a l’alcalde d’Algemesí, Vicent García, la convocatòria d’un referèndum  per decidir la continuïtat o no de les anomenades becerrades cadafaleres «com a símbol de tortura contra els animals».

Aixa mateix, i al mateix plenari, els grups municipals, Més Algemesi i Esquerra Unida presentaran una moció conjunta del Col·lectiu Folgança demanant la supressió de les becerrades.

Video becerrada

http://www.youtube.com/watch?v=NBgVZ0wOBq8

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here