Joan Baldoví mostra una predisposició «total» a ser cap de llista a les generals per Compromís

0
282
Joan Baldoví regidor deSueca

El tinent alcalde de Sueca, Joan Baldoví (Sueca, 1958), es mostra «totalment predispossat» a encapçalar la candidatura de la circunscripció de València a les pròximes eleccions generals per la coalició, Compromís.

El pròxim Consell Nacional del Bloc, previst per a primers de setembre, decidirà entre dos aspirants procedents de la Ribera, el propi Baldo i el nou regidor nacionalista d’Alzira, Diego Gómez.

Baldoví reconèix que ha sigut «sondejat» pels dirigents del seu partit, però ha deixat ben clar que el candidat «ha de ser consensuat» primer en el Consell i després ha de contar, també, amb el vist i plau dels socis del Bloc en la coalició com son, Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds-Esquerra Ecologista.

El que fora alcalde de Sueca durant l’anterior legislatura no amaga les seus aspiracions  «quan el dediques a la política s’ha de ser ambiciós amb la part més noble de la paraula», declarà a Riberaexpress. Baldoví es mostra molt esperançat que Compromís entre en les Corts Espanyoles donat que cal aconseguir el recolçament de «dos de les terceres parts» dels vots obtinguts en les recentes eleccions autonòmiques. Aleshores obtingueren 119.797 sufragis i per tant, en novembre amb tan sols 79.864 vots, bé el regidor de Sueca, bé el representant municipal d’Alzira debatrien al Congrés, cara a cara, amb Mariano Rajoy i Alfredo Pérez Rubalcaba.

El polític, professor de Primària i gran aficionat a la pilota valenciana assenyala que «Compromís faria història aconseguint el primer diputat nacionalista valencià al Congrés dels Diputats».

Baldoví, tot i estar en el mes d’agost

inicia la seua particular precampanya electoral; «es fa necessària que una veu i un partit polític valencià comence a sentir-se a Madrit, donat que al PP i al PSOE primen els interessos partidistes per damunt dels interessos valencians». I en este aspecte ficà com exemple el del Corredor Mediterrani.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here