EU-Alzira exigeix un major esforç de la Generalitat i de l’Ajuntament en la prevenció i extinció d’incendis forestals

0
820
Ivan Martínez, regidor d'EU-Alzira

COMUNICAT:

EU-Alzira ha exigit a l’Ajuntament un major esforç per a la dotació de recursos en la prevenció i extinció d’incendis forestals, i així poder desenvolupar el Pla d’Emergències Local sobre la protecció del patrimoni natural del terme d’Alzira.

EU-Alzira va presentar una moció en el darrer plenari de juliol en l’Ajuntament que s’oposava als retalls de la Conselleria de Medi Ambient en les brigades forestals, les quals han vist retallada la contractació de personal en un 70% (de més de 400 treballadors han passat a 100). Aquesta va ser recolzada per totes les formacions polítiques, llevat del PP, que va votar en contra i evità que prosperara. Una moció que exigia a la Generalitat Valenciana que dotara pressupostàriament els diferents plans locals d’emergències, com ara el que té Alzira, per a la contractació de personal, donat que actualment es basa en el suport dels voluntaris, que també han vist retallades les seues subvencions a nivell autonòmic.

De la mateixa manera, EU-Alzira ha lamentat que els treballs de prevenció d’incendis que ha portat a terme l’Ajuntament –amb la subvenció de la Conselleria d’Economia i el Fons Social Europeu del programa PAMER-, s’hagen començat a mitjan estiu i no quan s’anuncià la convocatòria, a l’abril, que era quan es deurien haver encetat aquestes tasques de neteja de les muntanyes per què foren realment eficaces. Fins i tot, es limita la contractació de personal solament a dos mesos (fins al setembre).

Des d’EU-Alzira denunciem tots aquests retalls de personal, en un moment que són més necessàries que mai les polítiques actives de treball, i això vaja a repercutir sobretot en la recuperació de les zones forestals i en què poden vore’s afectades de forma irreparable àrees del nostre patrimoni natural.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here