El Molt Honorable, la Champions i el valencià /Opinió: Xavier Espanya

2
351

El succés passà anit al Madrigal al camp de futbol del Villarreal pocs minuts després que els groguets de Fernando Roig eliminaren el Odense de Dinamarka  i es classificaren per a la fase de grups de la Champions.

En el programa La Taula Esportiva de Ràdio 9 li fan dos preguntes al nou president de la Generalitat, llògicament en valencià. En la segona després que a la primera contestara en castellà, el periodista director del programa li fa més o menys; estarà satisfet, en la Champions d’enguany es parlarà en valencià donat que s’han classificat, per primera vegada en la història, dos equips de la Comunitat Valenciana, el València i el Villarreal. Adivinen en quina llengua va respondre Alberto Fabra…. si en un escenari com el Madrigal, on hi havien milers d’espectadors valenciàparlants, on el president del Villarreal acababa de respondre en valencià i en una ràdio on la pràctica totalitat de la programació es fa en la nostra llengüa, el Molt Honorable utilitza l’altra llengüa oficial, ens preguntem  quan pensa utilitzar la seua llengüa materna?

Així que els Albelda, Juan Bernat, Jordi Alba ja han rebut el missatge presidèncial per a la Champions; cal parlar en castellà ó en anglés, mai en valencià no siga cas que els àrbitres europeus i els jugadors dels equips contraris no els entenguen.

La veritat és que els valenciàparlants no tenim massa sort amb el últims presidents; ni en el que procedia de Benidorm, ni el de València ni ara en el de Castelló es prodiguen en la nostra llengüa, tot i que en matèria lingüística sembla que hem perdut posicions, perquè Camps parlava en valencià, al menys en la ràdio autonòmica.

Pot ser que Fabra parle el valencià en la intimitat, però en públic… a la vista està.  No estaria mal que entre Alfonso Rus i Lola Jhonson l’animen i, fins i tot,

Alberto Fabra amb la bufanda del Castelló, pròxim rival de l'Alzira

li donen un curset accelerat.

2 Comentarios

  1. Xavier:
    El molt honorable ha reconegut que NO SAP PARLAR EL VALENCIÀ!!
    Lo que tenim que demanar es – com Ibarrretxe en el seu moment- es que estudie i parle en poc de temps per el càrrec que ocupa actualment!!

  2. Ni parlen valencià ni el respecten. Ells estan per damunt de tot això. Estan cridats a missions més elevades.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here