La tornada de la cordà al nucli urbà de Benifaió congrega a un gran número de veïns amb tan sols cinc ferits lleus

0
193
Crodà a Benifaió

La tornada de la cordà al nucli urbà de Benifaió dissabte passat ha comportat no sols disfrutar d’este acte festiu tradicional en una zona cèntrica del municipi sinó a més que l’assistència de públic augmentara de forma considerable.
El seu inici previst per a la 01:30 h es retard un poc a causa de la preparació de l’acte i minuts més tard donava començament un dels espectacles més seguits pels veïns de Benifaió.
Els clavaris de la Divina Aurora i membres de la penya El Coet, estos últims coordinadors de l’esdeveniment festiu, van disfrutar d’una cordà en l’interior del cohetódromo instal·lat per primera vegada dins del nucli urbà, en les voltants del col·legi Santa Bárbara i molt pròxim a la Plaça Major.
Com van assenyalar fonts municipals, la cordà va transcórrer amb total tranquil·litat sense lamentar cap incident de gravetat i amb un gran nombre de veïns presents. Al concloure es van comptabilitzar cinc ferits lleus després d’una tirada de més de 3.000 coets.
Processó del Foc

Hores abans de l’inici de la cordà Benifaió va vibrar amb la tradicional Processó del Foc a càrrec dels clavaris de la Divina Aurora.
La imatge va recórrer els principals carrers del municipi obrint el seu pas els coets tirats amb tenalles pels seus clavaris. Les acompanyants amb el trage de falleres tancaven la comitiva. Els clavaris de 1961 que enguany complien els 50 anys des de l’organització de la seua festa en honor a la Divina Aurora també van participar en este espectacular esdeveniment. Un dissabte festiu on el foc va ser el protagonista a Benifaió.

Els veïns contemplen la cordà

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here