Bloc-Compromís de Carcaixent se suma a la celebració del centenari d’Enric Valor

5
1813
Enric Valor

El 22 d’agost de 1911 va nàixer a Castalla Enric Valor i Vives. El seu extraordinari treball com a filòleg, novel·lista i rondallista ens ha llegat una obra fonamental per a la recuperació i la dignificació del valencià durant la segona meitat del segle XX. En record a la figura d’aquest insigne valencià, compromés amb la seua llengua, el seu país i el seu temps, durant els últims mesos se celebren nombrosos actes cívics per reivindicar, estudiar i actualitzar la seua extensa obra.

A l’agrupació Bloc-Compromís de Carcaixent ens sentim orgullosos del treball realitzat per Enric Valor al llarg de setanta anys en condicions adverses per a la llengua i cultura pròpies. La seua tenacitat, saviesa i empenta són un exemple de rigor i dignitat per al poble valencià, i és per això que ens adherim a la celebració de l’Any Valor responent a la convocatòria que ha realitzat el col·lectiu d’ensenyants “Un entre tants” per omplir la xarxa de missatges, apunts i comentaris en record d’Enric Valor. Així, tant al bloc com als comptes de Facebook i Twitter que Bloc-Compromís de Carcaixent utilitza per a comunicar-se habitualment s’han llançat missatges de record d’Enric Valor amb l’etiqueta oficial #100anysdeValor.

Però ens agradaria anar més enllà de la participació en la celebració a la xarxa. A Carcaixent tenim una plaça dedicada a Enric Valor, que constitueix un homenatge permanent dels carcaixentins a la figura de l’estimat intel·lectual. Bloc-Compromís de Carcaixent presentarà en els pròxims dies una proposta a l’Ajuntament per incloure en el programa oficial de festes de la ciutat una lectura pública de rondalles en aquest espai obert i participatiu.

Al col·lectiu Bloc-Compromís de Carcaixent considerem que, més enllà dels merescuts actes populars impulsats per la societat civil, els partits polítics i les instàncies de govern, des de l’Ajuntament a la Generalitat Valenciana, han de potenciar el reconeixement de personalitats que, com Enric Valor, ens aporten cohesió, respecte i autoestima com a poble.

5 Comentarios

  1. Me adhiero a la ppta. del Bloc, además la lectura pública de rondalles no nos va a costar ni un euro, lo cual no es moco de pavo en los tiempos que corren.
    Además que es un tio que se merece todos los reconocimientos por parte del pueblo valenciano.

  2. Enhorabona al Bloc de Carcaixent i seguiu així! Amb la crisi que patim al poble necessitem iniciatives com esta, senzilles però emotives, ben pensades i indiscutibles, integradores i unitàries. Segur que tots els partits de l’Ajuntament votaran a favor de la proposta. Les festes del poble han d’incloure un homenatge com este!

  3. Jo també estic a favor de la iniciativa. Molt bona. Enric Valor mereix tot el nostre respecte. Les seues rondalles em recorden la meua infància.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here