EU-Alzira demana que la Corporació Municipal s’abstinga de participar en cap acte de caràcter religiós

1
357


EU-Alzira ha presentat una moció a l’Ajuntament demanant el compliment del principi constitucional d’aconfessionalitat de les institucions públiques. La Constitució de 1978 estableix de manera explícita el caràcter aconfessional de l’Estat espanyol. Per això, en la mesura que les corporacions locals formen part també de l’Estat, des de EU-Alzira considerem que els representants de les institucions públiques elegits democràticament no poden actuar ni participar en actes eclesials ostentant la representació de la institució de la qual formen part.

Per aquest motiu, EU-Alzira demana que la Corporació Municipal de l’Ajuntament, en compliment de la Constitució, s’abstinga de participar en cap acte de caràcter religiós, i aquells membres que, des de la seua llibertat religiosa, opten per participar en actes de caràcter religiós ho facen individualment i sense cap signe extern ni protocolari de representació pública.

Una altra mostra de la confusió entre allò religiós i allò públic és que en la presa de possessió dels càrrecs públics estiga present en el jurament la Bíblia. Les creences de cada càrrec públic pertanyen a la seua privacitat, donat que realitzen la seua funció per a tots els ciutadans d’ALzira ja siguen catòlics, creients d’altres religions o ateus.

De la mateixa manera, des d’EU-Alzira demanem la retirada dels títols honorífics donats a elements religiosos com ara el títol d’Alcaldessa Perpètua, ratificat recentment per l’Ajuntament d’Alzira, a la Mare de Déu del Lluch. Aquesta va ser una distinció que es va donar per l’ajuntament franquista el 1949, seguint la doctrina del nacionalcatolicisme. Per a EU–Alzira les màximes distincions municipals s’han d’atorgar a persones que hagen destacat pel seu treball cap als demés independentment de les seues creences.

Ivan Martinez Araque regidor d’EU–Alzira: “Totes les institucions públiques han de preservar la aconfessionalitat de l’Estat, tal i com obliga la constitució aprovada per tots i totes, per tant l’Ajuntament d’Alzira ha de ser escrupulós en la separació d’allò públic d’allò estrictament religiós. I això no obstant, tota entitat, siga religiosa o no, té els mateixos drets i obligacions a l’hora de percebre ajudes, subvencions i suport de les entitats públiques”.

1 Comentario

  1. SI TU PROMETES LA CONSTITUCION POR IMPERATIVO LEGAL. LOS RESPRESENTANTES ALZIREÑOS PUEDEN ASISTIR POR CONVICCION Y NO POR IMPERATIVO LEGAL
    TU NO ASISTES Y NADIE TE CUESTIONA……..¿ PORQUE CUESTIONAS TU?, NADIE ESTA OBLIGADO.
    CUANDO UNO NO QUIERE … NO LO HACE……
    DEDICATE A TRABAJAR POR ALZIRA O PIDE TRABAJO EN ALGUNA CONCEJALIA QUE SEGURO QUE LO AGRADECERAN

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here