Un innovador plànol del Parc Natural de l’Albufera descubreix la seua riquesa paisatgística com l’ullal de Baldoví a Sueca

0
414
Plànol del Parc Natural de l'Albufera

“L’Albufera des del cel”. El Servei Devesa-Albufera de l’Ajuntament de València, a través del Projecte LIFE + Seducció Ambiental ha editat el primer plànol guia del Parc Natural de l’Albufera que, amb un tiratge inicial de 50.000 unitats, estarà a la disposició dels visitants en els cinc Punts d’Informació a partir d’aquest pont.
La publicació arreplega una detallada informació de les diferents ofertes que el Parc Natural ofereix als visitants. D’una manera gràfica i una il·lustració atractiva, el plànol mostra aquells llocs d’interès per a l’usuari amb els seus respectius símbols identificatius. Així doncs, el visitant trobarà els paisatges més pintorescs com el propi llac de l’Albufera, els sis ports i embarcaderos que ho configuren, les àrees de reserva o els filtres verds com el tancat de la Pipa.
El Centre d’Informació i Interpretació del Racó de l’Olla, l’Observatori d’aus del tancat de la Ratlla, l’Ullal de Baldoví (Sueca) o el mirador del Pujol són altres espais reflectits en el plànol perquè el visitant puga moure’s pel Parc Natural amb tota la informació al seu abast. La finalitat és que el visitant tinga coneixement de la seua ubicació en qualsevol moment de la visita per a aprofitar millor el seu temps.

La iniciativa, presentada com a l’Albufera dónes del cel, forma part del Projecte LIFE + Seducció Ambiental, cofinançat per l’Ajuntament de València i la Comissió Europea. L’objectiu del mateix és el de protegir la fauna i flora del Parc Natural, així com educar i conscienciar als ciutadans en general dels valors ecològics del paratge.

Ullal de Baldoví des del cel /GVA

Oferta d’oci
L’usuari d’aquesta guia també podrà trobar la ubicació de les àrees de pícnic, restaurants i hotels, a més d’una detallada informació dels diferents itineraris acte guiats per la Devesa i el carril-bici.
El regidor de Devesa-Albufera i Pedanies de l’Ajuntament de València, Vicente Aleixandre ha valorat la difusió d’aquesta guia. “És una eina de gran utilitat perquè es tracta d’un ecosistema amb una extensió de 21.000 hectàrees, la qual cosa provoca que el visitant no arribe a tenir una clara percepció ni de l’espai ni de les seues possibilitats. D’aquesta manera –afirma Aleixandre- la rendibilitat a l’hora d’aprofitar el temps i els recursos serà major”.

Cal recordar les localitats de la Ribera que formen part de Parc Natural de l’Albufera:

 • Escut d'Albalat de la Ribera.svg Albalat de la Ribera
 • Escudo de Algemesi-Valencia.svg Algemesí
 • Escudo de Cullera.svg Cullera
 • Escut de Sollana.svg Sollana
 • Escut de Sueca.svg Sueca
 • Xavier Pérez
 • Dejar respuesta

  Please enter your comment!
  Please enter your name here