La Unió de Llauradors exigix unitat en la defensa del corredor mediterrani per la seua importància per al sector agrari valencià

1
328
Ramón Mampel, secretari general de La Unió de Llauradors

La UNIÓ de Llauradors demana a la Generalitat, empresaris i partits polítics valencians unitat i fermesa en la defensa davant el Govern central i la Unió Europea del Corredor Mediterrani perquè suposa una infraestructura necessària per a l’augment de la competitivitat del nostre sector agrari. El corredor central o mesetario seria sense dubte molt perjudicial per a l’agricultura de la Comunitat Valenciana, segons LA UNIÓ.

La importància del Corredor Mediterrani per al nostre sector agrari és vital per la clara vocació exportadora d’esta activitat estratègica per a l’economia valenciana i sobretot tenint en compte que el principal mercat dels productes agrícoles valencians són els països de la Unió Europea.

En este sentit cal destacar que durant el primer trimestre de l’any 2011 el principal motor del dinamisme econòmic va ser la demanda externa. Les exportacions dels productes agraris de la Comunitat Valenciana van créixer un 8,4% en taxa interanual, augmentant el nombre d’ocupats un 17% interanual. El sector primari va mostrar un augment del 0,8% del Valor Brut Agrari durant este primer trimestre de 2001, increment que va ser superior al del promig de la resta de l’Estat espanyol, que es va situar en el 0,3% interanual.

Per a LA UNIÓ de Llauradors estes dades, unides a les de la resta de sectors econòmics de l’arc mediterrani, posen de manifest que no ha d’existir debat algun sobre el retorn que existirà per al conjunt de l’economia el corredor mediterrani davant del corredor central.

En este sentit, Ramon Mampel, secretari general de LA UNIÓ, assegura que “després de les declaracions de la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, com a gest clar a favor del corredor central, es fa més necessària la unitat per a defensar davant Europa i davant el Govern central el Corredor Mediterrani, tenint en compte que Europa prendrà en breu la decisió d’incloure’l o no en la Xarxa Transeuropea de Transports”.

LA UNIÓ advoca per crear un lobby de pressió conjunt a Brussel·les amb totes les comunitats de l’arc mediterrani perquè es done prioritat a este eix, així com garantir els fons per a la seua execució.

1 Comentario

  1. A los de La Unió, si que os interesa el campo valenciano y no como a los de AVA, que solo les interesa hacer la pelota al PP. Y ahora que los del PP ya se han quitado la careta y no van a pedir el corredor mediterraneo, sino el corredor central, pues la economia valenciana y la agricultura valenciana al PP, le preocupa menos que un pedo, y solo les interesa estar a bien con sus jefes de Madrid.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here