Alzira-L’Estany de Cullera, un recorregut refrescant

0
432

El dissabte passat anàrem en bici i sense presses des d’Alzira fins a L’Estany de Cullera, entre camps de tarongers primer i d’arrós després. Allí dinàrem en un baret del barri de pescadors prop de la platja i tornàrem tranquil·lament a mitja vesprada. I la veritat és que no patírem calor fins tornar a Alzira, cap a les 9 de la nit; va ser eixir dels camps i entrar al polígon N per rebre la galtada de calor que acumulava la ciutat per la ponentada i per tant de ciment i asfalt com en té; ací falten arbres pertot arreu i és precissament en l’estiu quan més es nota la seua falta.

En resum va ser un passeig divertit, saludable, ecològic, econòmic i sostenible. Amb un parell de banys a la Mediterrània celebràrem l’estiu i també recordàrem les víctimes de l’energia nuclear…

www.lariberaenbici.net
PD: La bici és el vehicle més respectuós amb les persones i el medi ambient, i el més eficient perquè consumix sols 1/3 del que consumim anant a peu i 1/13 del consumim en cotxe, per la mateixa distància recorreguda. A més té un muntó d’avantatges: és lleugera, barata, fàcil de dur i aparcar, sense presses no és perillosa per al ciclista ni per als vianants, permet gaudir de l’entorn, no consumix petroli ni esgota els recursos naturals, no provoca guerres, tampoc contamina ni estressa, no necessita de grans infraestructures que destrossen el territori, a penes ocupa espai, s’aparca en qualsevol lloc, etc. Resulta ideal per a les distàncies curtes i, combinada amb el transport col·lectiu, també per a les llargues.

I encara més, la bici és un paradigma, model i símbol, de com han de ser les coses en una societat realment sostenible. Per això nosaltres, volem fomentar l’ús de la bici, per tots els avantatges que té i també per afavorir els canvis que necessita aquesta societat caduca i insostenible per transformar-se en una altra més humana, ecològica, harmoniosa i feliç.

La Ribera en bici

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here