Cristóbal Grau: «Les bandes de música tenen assegurada l’ajuda de la Diputació amb un milió i mig d’euros»

0
373
Entrega dels xecs per a instruments a les SM de la Ribera Alta per part de Rus a La Pobla Llarga /Foto: V. M. Pastor

El nou diputat provincial, Cristóbal Grau, ha assumit la nova delegació de Teatres, Arxiu Provincial i Bandes de Música. Entre les seues primeres gestions destaca el gest llançat a totes les bandes de música de la província de València. 

«El compromís de la Diputació de València, i molt especialment del president, Alfonso Rus, amb la cultura i amb un dels seus màxims exponents a València, les bandes de música, és rotund i es tradueix en la consignació d’un milió i mitjà d’euros per a ajudes econòmiques i compra d’instrumental per a les societats musicals de la província», ha manifestat Grau. 

Així, un total 1.175.000 euros del programa «Retrobem la Nostra Música» serà distribuït entre 305 bandes de música, 241 cors, 291 escoles d’educands, 127 orquestres, 18 grups de tabal i dolçaina i 12 orquestres de pols i pua. A més, la institució provincial també lliurarà, en 2011, més de 500 instruments musicals a les bandes i cors de la província per valor de 340.000 euros «sumant una aportació total que supera el milió i mitg d’euros, vital per al funcionament de les agrupacions», apunta el diputat Cristóbal Grau. 

Segons el diputat, «en temps de dificultat i de greu crisi econòmica com la qual vivim actualment, mantenir el programa Retrobem la Nostra Música i oferir més de milió i mitg anuals per a col·laborar directament amb les societats musicals de la província donen bon compte de l’importantíssim esforç inversor realitzat per la institució provincial que, a més, ve reforçat amb l’innovador sistema d’ajudes de lliurament directe d’instrumental musical». 

32 anys de «Retrobem» 
La campanya musical de la Diputació de València, Retrobem la Nostra Música, arriba enguany a la seua trentena segona edició, convertida en un suport referencial per a les societats musicals valencianes. Poden participar en aquesta campanya musical les societats musicals pertanyents a la Federaació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana amb banda de música establida en la província de València, i les Corals, Joves Orquestres Simfòniques, Orquestres de Pols i Pua, i grups de Dolçaina i Tabal amb seu en la província. 

Les societats musicals poden sol·licitar ajudes per a la celebració de concerts de música valenciana, subvencions a les Escoles d’ Educands i col·laboracions en l’adquisició d’equips informàtics i viatges. 

Durant els últims mandats la corporació provincial ha flexibilitzat notablement els requisits per a accedir a les ajudes econòmiques que ofereix aquesta campanya musical, ampliant a més les subvencions en matèria de viatges i adquisició d’equips informàtics a les corals establides en la província. 

Les Joves Orquestres Simfòniques i les Orquestres de Pols i Pua poden accedir a les ajudes establides per a la celebració de concerts de música composta per autors valencians. A més, des de 2008 el procediment telemàtic facilitat per la Diputació de València ha permès agilitar la tramitació d’expedients de la campanya musical Retrobem la Nostra Música perquè les ajudes arriben abans a les societats musicals. 

Lliurament directe d’instrumental 

El lliurament d’instruments musicals és un nou sistema de col·laboració, articulat des de la Diputació de València i inaugurat amb «rotund èxit» -assenyala el diputat Cristóbal Grau- en 2010, que es presenta com una intervenció directa en les ajudes a l’accés de mitjans materials, -instruments en aquest cas-, per part d’entitats musicals. 

En aquest sentit, la Diputació lliura, amb caràcter gratuït i finançament total, els instruments sol·licitats per les bandes de música pertanyents a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i corals pertanyents a la Federació de Cors, fins a un import màxim de 2.000 euros per a bandes i 450 euros, en cas de tractar-se d’una coral.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here