Més Algemesí diu que el PP frena la transpariència i l’accés a la informació

0
402

COMUNICAT:

MÉS ALGEMESÍ lamenta que l’equip de govern en bloc haja votat en contra de les dues mocions presentades a favor de la transparència i l’accés a la informació. Algemesí no serà, com es pretenia, referent per a la transparència entre els municipis valencians. Resulta incomprensible que els actuals responsables de l’Ajuntament es neguen rotundament a aprovar una moció com la relativa a la transparència que implicava que els ciutadans d’Algemesí tindrien a la seua disposició en la pàgina web tota la informació rellevant. A hores d’ara els ciutadans i ciutadanes d’Algemesí, en el segle de la Tecnologia de la Informació i la Comunicació, no poden conèixer a través d’internet, quin és el pressupost actual de l’Ajuntament, quines són les subvencions que s’han atorgat, el nivell d’endeutament, els principals acords que adopten els seus polítics… Els responsables addueixen que l’Ajuntament compleix la legislació vigent i publica tota aquesta informació en temps i forma, la qual cosa no neguem. És evident que l’Ajuntament compleix amb les obligacions que marca la llei, però el que es demanava és que els actuals responsables anaren més enllà, que facilitaren als ciutadans aquesta informació. Els pressupostos estan exposats al públic un mes per tal de poder fer al·legacions, però és millor per al ciutadà que estiguen exposats tot l’any. El mateix passa amb la gestió econòmica de l’Ajuntament que en la pràctica resulta inaccessible. És per això que MÉS ALGEMESÍ considera ridícul que el motiu que s’adduí per votar en contra de la moció sobre la transparència és que l’Ajuntament ja era “transparent”. No hem negat mai que l’Ajuntament complisca amb el grau de transparència que exigeix la llei, però no està complint amb el grau de transparència que exigeixen la ciutadania.

Amb aquesta actitud els responsables municipals aposten, al nostre parer, per un obscurantisme de facto” que es parapeta en la legalitat vigent. No es nega directament el dret a la informació, però es dificulta. L’obligació de tot polític és facilitar al màxim la participació de la ciutadania en la vida política i això no s’ha fet. Els responsables polítics d’Algemesí han votat a favor de posar-hi barreres a la mateixa ciutadania que els paga els jornals. Tenint-se hui en dia com es té,els mitjan tecnològics per posar tota la informació a l’abast del ciutadà i no fer-ho implica apostar per una democràcia de baixa qualitat, significa tractar als ciutadans com a menors d’edat. Sembla que l’equip de govern té por de mostrar en què es gasta els diners. Es més, resulta paradoxal que l’equip de govern afirme que duu endavant una bona gestió i que administra millors els recursos que altres corporacions i que al mateix temps no vulga facilitar-nos la informació relativa a eixa gestió econòmica.

Aquesta voluntat d’obstaculitzar l’accés a la informació de la ciutadania ha quedat més que clara quan en la segona de les mocions sobre el tema, després de les reticències que manifestaren sobre el cost econòmic que podia tenir l’aplicació en un municipi xicotet l’obertura de dades (“open dada”) MÉS ALGEMESÍ acceptà retirar eixe punt de la moció i mantenir aquells que no implicaven cost econòmic. Tampoc així acceptaren una moció que permetia a tot ciutadà d’Algemesí accedir a qualsevol tipus d’expedient o decisió gestionada amb diners públics, mostrant d’aquesta manera el nul interès que tenien per la transparència.

MÉS ALGEMESÍ considera una burla a la ciutadania que l’equip de govern popular no facilite tota informació relativa a la gestió econòmica municipal i no la pose a l’abast dels qui aporten eixos diners: els algemesinencs i algemesinenques. Els nostres governants no poden oblidar que estant gestionant uns diners que no són d’ells, sinó de tots, i que per tant tots tenim dret a saber de primera mà i fàcilment en què s’estan invertint els nostres diners, i més quan hui en dia això es pot fer quasi a temps real.

És per això que podem anunciar que estem preparant la nostra pàgina web per oferir aqueixa informació que l’actual equip de govern no vol facilitar als ciutadans. En unes poques setmanes, o com a molt a setembre, els ciutadans d’Algemesí podran consultar en la nostra pàgina web quines són les principals subvencions atorgades, quines són les factures i despeses en obres, què es gasta el nostre Ajuntament en festes, cultura, esport…, quines són les principals despeses ordinàries i extraordinàries, què costen els diferents serveis. En l’actualitat tenim ja una base de dades amb més de 180 apunts comptables. Es tracta de les principals i/o més significatives despeses a les que hem tingut accés i que arriben fins a juny d’enguany (falten per incorporar els apunts comptables de juliol). Tota eixa informació, alguna d’ella molt interessant, estarà d’ací poc a l’abast de tots per a que valoren la gestió econòmica que s’està fent en l’Ajuntament.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here