Crònica del plenari de Carcaixent /Opinió: Ana Calatayud (Units per València)

14
455
Ana Calatayud

Com a portaveu d’Units per València, vaig preparar una moció conjunta per via d’urgència que van firmar també els portaveus del Bloc i PSPV. El PSPV va presentar també una moció urgent de l’accident del metro en Valencia. En el ple el Sr. Secretari va anunciar la moció del PSPV i la Sra. Alcaldessa va demanar que la Sr. Oltra defensara la urgència de la moció abans de votar, Paco Salom va dir que abans de votar sobre la urgència de les mocions devia llegir-se la moció per a conéixer el seu contingut, a més d’explicar la urgència, la Sra. Alcaldessa va accedir i la Sra. Oltra va procedir a llegir la moció després d’haver explicat el perquè de la urgència. Es va passar a votació i no es va aprovar perquè l’equip de govern va votar en contra.

El Sr. Secretari va anunciar la moció de la fira presentada conjuntament per tots els grups de l’oposició i la Sra. Alcaldessa em va donar la paraula, vaig preguntar si em tocava llegir la moció o defendre la urgència, un poc amb sarcasme pel el embolic muntat en l’anterior moció, em va indicar que primer defenguera la urgència al que vaig exposar que com la fira es munta a l’octubre i a l’agost no hi ha plenari, no podia esperar al ple de setembre per a presentar-la, posteriorment i davant de la nostra sorpresa va passar a votar la urgència, no abans que el Sr. Signes indicara que com el tema sol·licitat ja estava sent estudiat per l’equip de govern no era necessari debatre la moció perquè estàvem tots d’acord, vaig insistir en que abans de votar la urgència igual que en l’anterior moció, havia de procedir a llegir la mateixa, a la qual cosa se’m va contestar que no, que es votava la urgència i com ja m’havien dit estaven ja estudiant el que sol·licitàvem.

Així va quedar el tema, la Sra. alcaldessa no va permetre que es llegira la moció, supose que perquè el que volien era anotar-se el tant. En el programa electoral del PP no figurava el retornar la fira a la seua ubicació tradicional, en el d’Units per València, si.

MOCIÓ CONJUNTA SOBRE UBICACIÓ DE LA FIRA D’ATRACCIONS DURANT LES FESTES MAJORS QUE ELS GRUPS UNITS PER VALÈNCIA, BLOC-COMPROMÍS I PARTIT SOCIALISTA DEL PAÍS VALENCIÀ, SOTMETEN PER LA VIA D’URGÈNCIA A LA CONSIDERACIÓ DEL PLE REUNIT EN DATA 28 DE JULIOL DE 2011

Sra. Ana Calatayud Tortosa, portaveu del grup municipal Units per València, Sr. Francesc J. Salom portaveu del grup municipal Bloc-Compromíel grup municipal Bloc-Compromis i Sr. Carles Albert portaveu del grup municipal PSPV, d’acord amb allò establert en el vigent Reglament Orgànic i la Legislació en matèria de Règim Local, presenta al Ple, per al seu debat i aprovació si procedeix, la següent MOCIÓ.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS:

La ubicació de les instal·lacions de la Fira d’atraccions durant les Festes Majors de la nostra localitat ha estat variant de lloc des de fa alguns anys respecte de la seua ubicació més tradicional, que era al voltant del Passeig i de Parc “Navarro Darás”.

 L’equip de govern, durant tots estos anys ha anat assignant els llocs on s’ubicava la fira per a altres coses, l’antic camp del futbol en la plaça d’Espanya, el Parc, que després de la reforma, ara no pot ser utilitzat per a instal·lar la fira perquè el sol no aguantaria el pes de algunes atraccions, després fan un Recinte firal en la zona de Gaianes que ara s’ha desfet per a fer un edifici docent, creguem necesari que es plantege una ubicació definitiva per a la fira, però no al Centre Comercial sinó al Centre del poble que es on ha estat ubicada des de que tots tenim ús de raó fins fa uns anys.

No trobem justificació, a que per uns motius o altres, en els últims anys la Fira s’instal·le en les proximitats del Centre Comercial Ribera del Xúquer. Esta ubicació ha sigut criticada any rere any per diferents col·lectius de la nostra població ja que no afavorix per a res el sector hostaler i comercial del nostre poble, especialment al de la zona centre, que ha vist minvats en gran mida els seus beneficis degut a la menor afluència de ciutadans en esta zona.

Esta circumstancia és, a més d’injusta, un llast per al desenvolupament econòmic dels comerciants i hostalers sobre tot de la zona centre i una incomoditat per a molts veïns d’esta població, pues ubicant la fira en el Centre Comercial es provoca que no existisca en cap dels espais on se realitzen actes l’ambient festiu que abans existia en la zona del Passeig i del Parc, on tradicionalment s’han celebrat gran part dels actes previstos a les Festes Majors.

És per açò que considerem que l’Ajuntament de Carcaixent, deu d’ubicar definitivament, enguany i en els anys vinents, les instal·lacions referides a la zona de Germanies, els voltants del Parc o zona pròxima a estes en la mesura del possible.

Proposta d’acord: 

L’Ajuntament de Carcaixent, mitjançant l’aprovació d’aquesta proposta en el ple acorda RESTITUIR i FIXAR DEFINITIVAMENT la ubicació per a la instal·lació de la Fira d’atraccions durant les Festes Majors en l’entorn del Parc “Navarro Darás” des d’enguany mateix i per als anys successius.

Carcaixent, 28 de juliol de 2011

Firmat.- Ana Calatayud Tortosa

U x V

Firmat.- Carles Albert Badenes Firmat.- Francesc Salom Salom

PSPV BLOC-Compromís

 A LA SRA. PRESIDENTA DEL M. I. AJUNTAMENT DE CARCAIXENT.

14 Comentarios

 1. En pareix molt bona la decisió de tornar la fira al centre del poble.
  Enhorabona als tres grups que han proposat este traspasament.
  Estic en els tres.

  • A mi hem pareix un encert la decissió de l’Equip de Govern (PP-PSD) de concentrar tota l’activitat de festes en els llocs tradicionals i també hem pareix molt be el suport als hostalers locals donant-los la gestió dels xiringuitos.
   Molt be per a l’Equip de Govern que no ho ha proposat, ho ha fet.

 2. Home OPINADOR, no mescles, uns poden proposar i els altres fer.

  La llàstima és que qui pot fer sempre s’espera a les propostes de tercers, sense cap iniciativa, siga a les anteriors legislatures o a aquesta, siga un camp de golf siga tornar la fira al seu lloc …

  • Per el que jo sé, les gestions amb els firers ja estaven en marxa prou abans de la proposta feta per l’oposició al Ple i, per tant, la iniciativa va ser de l’Equip de Govern.
   No obstant, en les poques qüestions que pareix que estem tots d’acord no cal discutir.

 3. Opinador, en el pleno del septiembre de 2010, el PSOE, presentó una moción solicitando lo mismo y desde el 2007 hasta la fecha, cada año, lo vienen solicitando los hosteleros y comerciantes, asi que de iniciativa nada, los resultados electorales son los que los han hecho cambiar de opinión.

  • En ninguno de esos momentos era posible el cambio y así se explicó. Ahora no sólo se puede sino que se quiere, por eso se va a hacer, aunque la ubicación de las atracciones no va a ser fácil, especialmente las de mayor tamaño.

 4. SENYORA ANA CALATAYUT YA NO SAP VOSTE QUE FER EN COMPTE DE PREOCUPAR-SE DE AON VAN A MONTAR LA FIRA DEURIA DE VORE QUE FA EN EL COMEÇ DE CARCAIXENT I DEIXARSE DE TONTERIES QUE ASECA NO ESTA PER A INTENTAR RECOLLIR VOTS DEIXE D` ENGANYAR A LA GENT I SI VOL SE`N VA A SA CASA I ENS DEIXA TRANQUILS QUE NIA MOLTA GENT PENEDIDA DE AVERLA VOTAT

 5. En primer lloc, li demanaria al Sr. Opinador que ens explicara quines eren les raons que van portar durant quatre anys a montar la fira en el CC Ribera del Xúquer, jo li les dic per si no les sap:

  Perquè sí, sense més, perquè aixina ho va voler l’equip de govern, ara tinguem les mateixes condicions i espais que hi han ara han hagut sempre. Mai hem dit que fóra fàcil, però com han reconegut ara, VOLER ÉS PODER.

  En segon lloc, a soc eixe:

  1. Per si voste no s’ha enterat i pels seus comentaris ja veig que no, segurament perquè no és ni comerciant ni hostaler, esta reivindicació era una de les preocupacions del comerç i l’hostaleria local des de fa molt de temps, per tant d’Asseca i meua.

  2. Voste hauria d’estar tranquil, perquè supose que els que manen són els que voste a votat, encara que ja veig que no ho està molt.

  3. Me n’aniré a ma casa quan els ciutadans de Carcaixent en les pròximes eleccions així ho decidisquen, per tant, sentint-ho molt per voste, va a haver de suportar-me durant tota la legislatura.

  4. No crec que voste tinga ni idea de si els votants d’Units per València estan o no arrepentits del seu vot, entre altres coses perquè només porte treballant un mes, a més que no crec que conega a cap i voste evidentment no és un d’ells.

  5. Asseca no arreplega vots electorals, en Asseca, per sort, hi ha associats de diferents colors polítics, la qual cosa fa que es discutisquen i consensuen les actuacions a realitzar. Lo bo d’Asseca, és que per damunt d’ideologies polítiques allí tots defenem un objectiu comú: El benestar i futur del comerç, la indústria i l’hostaleria local.

  I com pot comprovar, jo no m’amague, done la cara, podria fer voste el mateix, o no.

 6. ANA QUE TIDIA LE TIENES AL CENRO COMERCIAL. POR QUE SI NO SE HACEN NUNCA LAS COSAS SIEMPRE HAY ALGUN MOTIVO Y POR SI NO TEAS ENTERADO EN EL CENTRO COMERCIAL HAY TRABAJANDO MUCHAS PERSONAS QUE DE NO ESTAR ESTARIAN EN EL PARO. POR CIERTO EL CENTRO COMERCIAL NO ES COMERCIO DE CARCAIXENT O ESTA EN EL TERMINO MUNICIPAL DE SILLA. A CLARO QUE EL CENTRO COMERCIAL NO PERTENECE A ASECA QUE YO SEPA EN CARCAIXENT NO A CERRADO NINGUN COMERCIO POR CULPA DEL CENTRO COMERCIAL EL PSOE DE CARCAIXENT EN SU PROPAGANDA ELECTORAL I TRATANDO ESTE TEMA SOLO SE LES OCURRIO PONER COMO EJEMPLO LA TIENDA CONOCIDA POR CASA BRINES EN EL MERCADO ESTA TIENDA CERRO POR JUBILACION QUE NO SE ENTERAN. AHORA POR SUERTE PARA CARCAIXENT ABRIRA SUS PUERTA LA TIENDA DECATHLON YA HAY QUIEN ESTA CRITICANDO PORQUE DICE QUE POBRE LAS TIENDAS DE DEPORTE EN CARCAIXENT SOLO HAY UNA EN LA AVENDA JOSE VIDAL CANET Y NO FUNCIONA POR SU MALA GESTION FINS L`ALTAR

 7. No le tengo tidia al Centro Comercial, es progreso, a lo que le tengo tidia es a que los gobiernos se vuelquen en los grandes y se olviden de los pequeños, como he dicho muchas veces no se están aprovechando los beneficios en cuanto a flujo de clientes del Centro Comercial en favor del comercio local. Efectivamente el Centro Comercial, también es comercio de Carcaixent, pero la diferencia es que no tiene la condición de comercio local tradicional, que es el que realmente le importa a Asseca, los demás tienen suficientes recursos e influencias para defenderse sólos, el comercio tradicional tiene que unirse para defenderse. Tú no conoceras a ningún comercio que cerrara por culpa del Centro Comercial, pero te puedo decir que los hay, por no hablar de la merma en ingresos de muchos otros que, por suerte, han podido asumir, entre otras cosas a base de reducir gastos (gente al paro), si se hace balance de la gente que está trabajando en el Centro Comercial y los que se han quedado sin trabajo en el comercio local, estaríamos igual o peor.
  Nuestra riqueza son los comercios, hosteleros y empresas locales, pues lo que te gastas en ellas se en nuestro pueblo, el dinero que se gasta la gente en las grandes superficies, no se queda aquí.

 8. ANA NO CONTESTAS CLARAMENTE A MI ANTERIOR ESCRITO YO NO CONOZCO A NINGUN COMERCIO QUE ALLA CERRADO POR CULPA DEL C.C Y TU POR LO VISTO TAMPOCO. ENCUANTO AL TEMA DE LA HOSTELERIA EN CARCAIXENT TENDRIAMOS MUCHO QUE HABLAR EN ESTE TEMA CARCAIXENT ES UNO DE LOS MAS CAROS DE LA RIBERA ESTA CUESTION I OTRA SON LAS QUE HACEN QUE LA HOSTELERIA EN CARCAIXENT ES TE EN DETERIORO. SI ES VERDAD QUE NUESTRA RIQUEZA SON EL COMERCIO LOCAL EN GENERAL PERO DEBEN DE HACER ALGO PARA QUE SUBA. Y COMO ESTO SE ESTA TRASFORMANDO EN UNA BATALLA ENTRE LOS DOS ME DESPIDO DE TI SI ALGUN DIA TENGO ALGUNA IDEA PARA QUE EL COMERCIO EN CARCAIXENT TENGA MAS BENEFICIOS I PROSPERIDAD SIN NIGUNA DUDA LO PONDRE EN CONOCIMIENTO DE ASECA UN SALUDO

 9. Gràcies, Ana, per contestar els anònims amb elegància. I també per signar amb el teu nom. Els politics elegits heu de donar la cara. A vorer si pren nota el regidor del PP que es pasa el dia enganxat al forum i cada dia canvia de seudónim… Millor ens aniria a tots si dedicara les seues energies a millorar els comptes de l,ajuntament.

 10. Ana no crec que tingues molt clar el que dius, la majoria de gent del poble, apoya els comerços locals,el centre comercial es un altra opcio a la cual be gent de fora del poble que no vindria a carcaixent si no estiguera, En cuant a tu beat hi ha que vorer ja he vist en alguns llocs que penses i molt equivocat que la gent del PP gasta distins seudonims mmmmm jajajja no sera que tu fas aixo, ( segur que si) en el teu dret estas clar, jajjajaja

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here