El regidor d’Hisenda Enrique Lahuerta anuncia poques inversions i millorar la recaptació per evitar l’increment dels impostos a Alzira

0
204

Enrique Lahuerta Talens (Carcaixent,1960), director d’Empreses del nou banc -CAM- és l’ actual regidor d’Economia i Hisenda a l’Ajuntament d’Alzira i per primera vegada, confessa que va acceptar la invitació de l’alcaldessa tot i que no està afiliat al PP i que «mai havia imaginat que entraria en política».

És conscient de la dificultat que té sustituir a Gisela Blasco en el càrrec, «ha fet una llavor tremenda i la veritat és que he vist un Ajuntament molt ordenat». Atén a Riberaexpress al seu despatx de l’oficina bancària que dirigeix a Alzira amb un enorme quadern plé de notes, malgrat que només porta mes i mig al front de la seua àrea municipal.

Assegura que el nou repte és per a ell «molt il.lusionant» i que la política «és algo paregut a la meua professió donat que és tracta també de treballar en la prestació de serveis». Reconeix que la situació és «complicada» però recorda el que li deia son pare, que  també va treballar en banca «els professionals es veuen quan les coses son complicades».

Polítiques d’austeritat

Entrant en matèria anuncia de sobte que «aplicarà polítiques d’austeritat» a partir de «reduir el gasto corrent» i de «optimitzar la recaptació», fin i tot s’atrevix a anunciar que a Alzira no s’incrementaran els impostos».

Tot seguit explica que la reducció «no afectarà a les polítiques socials» sinò a altres partides i fica com exemple la destinada a festes, «les de Sant Bernat no han sigut allò que voldriem però preferim atendre els compromisos de pagament».

Reestructuració de personal

També aclarix que no hi haurà reducció de plantilla, «l’Ajuntament deu ser generador de llocs de treball» tot i que advertix que sí hi haurà «una reestructuració de personal» mitjançant el que anomena «balanceig de recursos» donat que «hi han departaments que sobren treballadors mentre d’altres, com Serveis Socials, necessiten més personal».

Perquè l’interlocutor entenga a la perfecció el que vol dir explica amb tota sort de detalls el que farà per «optimitzar la recaptació de tributs municipals». En tan sols 45 dies al consistori ha averigüat que un bon grapat dels establiment hostelers que ocupen la via pública, o bé no paguen esta taxa o bé ocupen una superfície superior a l’autoritzada.

Baixada de taxes

Una vegad acabe l’estudi que està fent per aplicar-lo ja en els pròxims pressupostos no descarta, fins i tot, que «probablement baixe algunes taxes».

Respecte a les retribucios dels regidors l’estudi encara està endarrerit, este capítol assegura que «el consensuarem amb els distints portaveus municipals».

Poques inversions

Eixa política d’auteritat que anuncia per mig d’este diari digital es traduirà en que «es faran poques inversions durant esta legislatura». Lahuerta té molt en compte la promesa feta per l’alcaldessa i per això sense que li pregunten avança «tenim que fer l’Auditori per fases o com siga buscant les subvencions que facen falta».

El nou regidor d’Economia i Hisenda no vol incrementar l’actual nivell d’endeudament del consistori alzireny, «al desembre passat era de 290 euros per habitant front alguns ajuntament del nostre entorn que arriven fins els 1.400 euros». I recorda que encara «ens queda un bon matalaç perquè mentre la llei possa un tope del 70% a Alzira apenes superem el 40%».

Les empreses tanquen per falta de consum

Com a directiu de banca que és, a la pregunta de quan tornarà ha haver una fluidessa crediticia, Enrique Lahuerta ens sorpren amb la seua resposta, «la Banca està en disposició de donar prèstecs, lo nostre és vendre diners, però els empresaris i els particulars deuen demostrar que tenen capacitat de retorn i d’aportar les suficients garanties». I tot seguit afegix «les empreses tanquen perquè no hi ha consum».

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here