Sueca celebra la festivitat dels Benissants de la Pedra on destaca la romeria fins a la Muntanyeta dels Sants

0
384

Festivitat de l'any passat

Els pròxims dies 29 i 30 de juliol, Sueca celebrarà la tradicional festivitat dels Benissants de la Pedra. El divendres 29, tindrà lloc la romeria des de l’església del Carme fins a la Muntanyeta dels Sants. A continuació, se celebrarà una missa de campanya, a les 19 hores, en l’ermita en honor dels Benissants i es beneiran els camps d’arròs. A les 22 hores, es realitzarà la també tradicional Demanà de Bous en la plaça de l’Ajuntament de Sueca. El dissabte 30, eixirà la processó de l’església de Sant Pere i recorrerà l’itinerari de costum. Amb anterioritat, a les 19 hores, se celebrarà una missa.

Per al regidor de Festes, Dimas Vázquez, “la nostra Regidoria sempre estarà disposada a col·laborar amb totes les entitats que ens ho sol·liciten, més encara quan es tracta de mantindre viva una de les tradicions més arrelades del nostre municipi com és la festivitat dels patrons de Sueca”.  

Els xiquets que enguany han sigut anomenats Majorals dels Benissants són: Borja Cebolla, Noel Lledó, Pau Malonda, Joel Malonda i Marc Estornell.

A continuació, vos detalle el programa complet d’actes:

 DIVENDRES 29 DE JULIOL

 

  • 17:30 h.- Concentració. Eixida a peu en romeria des del carrer Cantant La Vendrell cap a la Muntanyeta dels Sants.

  • 17:00 h.- Concentració de cavalleries en el carrer del Pont Vell.

  • 18:00 h.- Autobusos gratuïts des de Sueca i la zona marítima fins a l’ermita dels Benissants.

  • 19:00 h.- Missa de campanya en la Muntanyeta.

  • A l’acabar, trasllat dels Benissants en romeria fins a l’església del Carme pel Camí d’Utxana.

  • Processó dels Benissants de la Pedra (processó d’entrada, a l’acabar-se la romeria). Eixirà de la parròquia del Carme, aproximadament a les 21:30 hores, i discorrerà pels carrers Utxana, Cervantes, Sant Antoni de Pàdua, Sequial, Plaça de l’Ajuntament, fins a l’Església de Sant Pere.

  • 22:00 hores.- Demanà de bous en la plaça de l’Ajuntament, davant de la Casa Consistorial.

DISSABTE 30 JULIOL

Missa 19:00 hores. A les 20:00 hores, tindrà lloc la processó que eixirà de l’església de Sant Pere i recorrerà els carrers Sant Roc, Cullera, La Punta, Bonaguia, Sequial, Utxana, l’Alber, València, Plaça de l’Ajuntament i, finalment, tornarà a l’església de Sant Pere.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here