Compromís presentarà mocions als ajuntaments i a les diputacions per recolzar les reivindicacions dels Centres de Música

0
273
 
 

Josep Maria Pañella

La coalició Compromís ha acordat que els seus representants als ajuntaments i a les diputacions presenten mocions reclamant al Consell que tinga en compte les reivindicacions de la Plataforma de Centres de Música Autoritzats, que agonitzen per la retallada del 54% de les subvencions.

Segons assenyala el diputat de Compromís, Josep Maria Pañella, “estan en perill 1.200 llocs de treball directes com a conseqüència d’haver passat de rebre 5,1 milions d’euros en 2009 a 2,3 en 2010 i 2011. Esta situació pot produir el tancament de centres i, amb tota seguretat, l’increment de les taxes per la qual cosa molts dels 8.500 alumnes de més de 200 municipis poden abandonar els seus estudis musicals”. Així mateix estes retallades afectaran també a la continuïtat i estabilitat del professorat i la resta del personal dels centres i si tanquen els centres de Música Autoritzats els conservatoris públics no tenen possibilitats d’assolir tota la demanda existent. “Des de Compromís –ha afegit Pañella- considerem que el que està fent el Consell amb els Centres de Música Autoritzats és una greu immoralitat i representa un genocidi cultural per part del PP, que al temps que intenta fer desaparéixer l’ensenyament en valencià del sistema educatiu, ara vol que també desapareixquen els Centres de Música amb esta dràstica retallada de les subvencions”.

El grup parlamentari Compromís a Les Corts ja ha donat el seu recolzament a les reivindicacions de la plataforma i ha subscrit una carta d’adhesió en què demana que queden sense efecte les retallades efectuades.

MOCIÓ:

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

Els Centres de Música Autoritzats s’han reunit en una plataforma per tal de protestar per la situació originada pels retalls pressupostaris i buscar una solució que permeta el funcionament d’aquest centres educatius.

La Plataforma considera que perillen els 1.200 llocs de treball directes com a conseqüència del retall de les subvencions que arriben a ser del 54 %, passant de 5,1 milions d’euros en 2009 a 2,3 milions en 2010 y
2011

Aquesta situació pot produir el tancament de centres i, amb tota seguretat, l’increment de les taxes per la qual cosa molts dels 8.500 alumnes de més de 200 municipis poden abandonar els seus estudis musicals.   


Per una altra part pot afectar també a la continuïtat i estabilitat del professorat i la resta de personal dels centres ja que, segons afirma la plataforma, serà molt difícil continuar el proper curs en aquestes condicions i si tanquen els centres de Música Autoritzats els conservatoris públics no tenen possibilitats d’assolir tota la demanda existent.

Aquesta situació ja va ocasionar la protesta d’un conjunt de professors davant de la Conselleria d’Educació després de que el Director d’Ordenació i Centres Docents cancel·lara l’entrevista que havien acordat.

Considerem que el que està fent el Consell amb els Centres de Música Autoritzats és una greu immoralitat i representa un genocidi cultural per part del PP, que al temps que intenta fer desaparèixer l’ensenyament en valencià dels centres docents, ara vol que desapareixquen també els Centres de Música Autoritzats amb una retallada de més de 50 % de les subvencions.

El grup Compromís, de Les Corts ja ha donat els seu recolzament a les reivindicacions de la plataforma i ha subscrit una carta d’adhesió en la que demana que queden sense efecte els retalls efectuats.

Per tot l’expressat acordem:

  1. Donar el nostre recolzament a les reivindicacions de la Plataforma de Centres de Música Autoritzats.

 

  1. Traslladar als nostres representants en els ajuntaments aquesta proposició per tal de que convertida en moció siga presentada a tots els municipis demanant al Consell que:

 

  1.  
    1. Amplie la línia de subvenció T2463000de l’actual pressupost destinada a ajudes econòmiques per a les corporacions locals i entitats sense finalitat lucrativa que mantenen conservatoris i centres autoritzats d’ensenyaments elementals o professionals de Música, durant l’exercici 2011 passant de l’actual import de 2.357.240 € als 5.100.000 € que hi havia consignats en l’any 2009
    2. Grantisca que en el pressupost de 2012 és consignarà en aquesta mateixa línia de subvenció i amb la mateixa finalitat, i com a mínim, aquesta mateixa quantitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here