El grup de joves PERFA d’Alzira diu que altres festes son possibles i necessàries

1
284

Amb la voluntat de proposar una serie d’activitats festives per donar opcions a les » pobres festes d’Alzira» un grup de gent, a títol propi, es va reunir amb el Regidor de festes Rafael Fita (i no en nom del Moviment 15.M com a anunciat el mateix regidor a diversos mitjans de comunicació).

Des de l’ajuntament es va informar de la necessitat de comunicar les propostes via instància, si bé este grup, no estava formalitzat com a associació i per tant no tenia personalitat jurídica. La falta de temps per utilitzar les vies legals ha fet que esta iniciativa siga postposada per a un futur. En cap moment es va demanar cap tipus de subvenció econòmica, sols el recolzament i permís per dur a terme una sèrie d’activitats així com la utilització de l’alumbrat públic en contades ocasions.

Com a eixemple es va proposar Sopar Popular, Cinema i concert de un grup local a la Plaça de Cartonajes, per la seua bona disposició, o el Parc de l’Alquenència per a jocs i activitats infantils, per ser un dels pocs espais verds dins d’Alzira. Este grup de gent ( que es planteja com a nom provisional «PERFA»,Per Festes d’Alzira) considera  que no sols es poden «millorar les festes de San Bernat  si no altres com ara: el 9 d’Octubre,Carnestoltes, i inclús les falles que sovint es limiten a ruidoses discomòvils que poc tenen que veure amb la cultura musical i la diversitat de gustos del personal.

Dia de la Taronja

Es necesària la implicació del poble en unes festes que han perdut la originalitat, la relació de la gent al carrer, la il·lusió per vore un grup musical, per no parlar de la falta de color en l’ambient de les nostres festes Patronals.

Idees hi han moltes, entre elles la creació del «Dia de la taronja» que sorprenentment no existeix a tot el País Valencià, on es voldría reivindicar el valor d’esta fruita i la importància que ha tingut a les nostres comarques, especialment a la Ribera. Este és un projecte en procés que pretén implicar a comerços, falles, dissenyadors gràfics, dissenyadors de moda, restaurants,etc. De tot açò i molt més parlarem en el futur.

Per Festes d’Alzira -PERFA-

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here