Alzira viu la processó de Sant Bernat amb tota solemnitat tot i no passar pel centre dels casalicis

2
392
Andrea Palau i darrere els Sants Patrons a l'eixida de la processó

Els actes religiosos de les festes patronals d’Alzira en honor als Sants Patrons, Bernat, María i Gracia van culminar ahir dissbate amb la solemne processó en honor als màrtirs. Malgrat que no va haver-hi molta participació i tampoc massa presència de públic en els carrers, els fidels van viure amb tota intensitat aquesta festivitat ancestral.
Abans de la processó es va celebrar la Santa Missa en l’altar de Sant Bernat de la parròquia de Santa Caterina, presidida pel retor alzireny Bernardo Beny i en sufragi del Cardenal García Gasco. A banda també la concelebraren els retors d’Alzira encapçalats pel Consiliari de la Pontifícia Arxiconfraria, Enrique Masià.
A continuació els portadors van traure als patrons baix pal·li i on van participar les associacions religioses i cíviques de la població destacant les falleres majors d’Alzira, Andrea Palau i Esther Casterá, acompanyades per la JLF i les seues corts d’honor.
El clergat i les autoritats municipals, amb l’alcaldessa al capdavant, Elena Bastidas, el president de la Pontifícia Archiconfraria, José Palacios i la Banda de la Societat Musical d’Alzira, amb més de 80 músics, van tancar aquesta processó.

Només una pregunta en l’aire: Per què la processó i les imatges de Sant Bernat i els Germanetes no passen pel centre dels Casalicis de l’antic pont que estan dedicats a ells?

2 Comentarios

  1. Deixeu de fer el ridícul amb les bobades de sempre. ¿Sabeu per qué no va passar pel mig dels casalicis? 1. Perque l´empedrat no està ben ficat. 2. Perque la plaça Major estava ocupada. 3. Perque no és un element constitutiu de la festa, 4. perque la foto de Sant Bernat en mig del casalicis no queda be i 5. Perque la confraria que és qui determina el itinerari no ho va considerar oportú. De tota manera, magrat este error imperdonable, la festa estigué molt bé. ¡Vixca San Bernat!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here