Xúquer Viu denuncia l’aparició de desenes de peixos morts al riu Magre en l’Alcúdia

0
152

En el riu Magre, al seu pas per la localitat de l’Alcúdia, han aparegut desenes de peixos morts, carpes de gran tamany, per la falta de circulació d’aigua. L’aigua ha deixat de circular pel riu en haver-se derivat la provinent de la depuradora de Carlet a regs agrícoles, deixant en sec el riu. En els pròxims dies o setmanes es pot produir una mortaldat massiva de peixos, ja que hi ha grans basses amb abundància d’espècies que han baixat el seu nivell considerablement en els últims dies.

Des de fa anys l’aigua provinent de la depuradora de Carlet ha permès la circulació d’un escàs cabal que ha possibilitat l’existència d’un ecosistema al riu Magre al seu pas per l’Alcúdia, amb diferents espècies de peixos com la carpa, l’alburnus, el perca sol, carrancs…, vegetació de ribera i aus distintes com la garseta blanca, l’agró o el coll verd. Tot aquest ecosistema està en perill per la falta d’aigua.

Igualment la possibilitat de proliferació de mosquits amb problemes de salubritat pot ser una altra de les conseqüències d’aquesta situació, sinó es posa remei.

L’Ajuntament de l’Alcúdia ha mimat aquest paratge amb projectes de millora ambiental realitzats amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer com la plantació de distintes espècies com el salze, el lliri groc i la bova o la creació d’una senda al llarg de tot el riu que ha permès que moltes persones s’apropen al riu i passegen a la seua vora.

Per l’altra banda la falta de cabal ecològic en el Magre, com a mínim en determinades èpoques de l’any, és un altra de les causes que impedeixen que aquest riu s’assegure el funcionament natural dels ecosistemes propis.

Xúquer Viu ha alertat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer d’aquesta situació per que se solucione el més prompte possible.

Xúquer Viu

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here