L’Alcúdia rep quatre xiquets saharauis que passaran les vacances en famílies d’acollida

0
190

Este migdia l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, i la regidora de Cooperació, Rosa Martínez, han oferit una recepció en l’Ajuntament a quatre xiquets saharauis que estan passant l’estiu a terres valencianes. 

Es tracta de dos xiquets de 10 i 12 anys que han vingut a passar l’estiu a través del programa d’acolliment familiar temporal “Vacances en Pau”. Un està acollit a casa d’una família alcudiana i l’altre a Manuel, però l’associació AMEL l’Alcúdia s’ha encarregat en els dos casos de tramitar l’acollida, segons ha explicat el seu president Manolo Morató. Les altres dos xiquetes són dos germanes de 8 i 12 anys que coneixen molt bé l’Alcúdia ja que es criaren ací fins que la família decidí tornar al Sàhara ara fa poc més d’un any. 

Tots quatre estan aprofitant molt bé estes setmanes per  fugir de les elevades temperatures al nord d’Àfrica i també per a reforçar els seus vincles amb les famílies que els acullen. Un dels xiquets també està pendent d’una operació per a la vista que l’obligarà a allargar la seua estada fins la tardor. En qualsevol cas, l’acolliment temporal d’estos xiquets servix també per recordar la societat que el conflicte del Sàhara es manté viu.

L’alcalde i la regidora de Cooperació han desitjat als xiquets i a les famílies que els acullen que tinguen una grata experiència i com a record d’esta visita els han fet un xicotet present.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here