L’ Ajuntament d’Alzira aprovarà una ampliació de la Universitat Catòlica i li cedeix un edifici finançat per l’Estat

1
333

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas i el rector de la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir (UCV), José Alfredo Peris, han anunciat hui la pròxima ampliació del campus existent a la Ribera amb la construcció d’un tercer edifici per sumar un total de 23 aules i uns 2.000 alumnes per al curs 2.012-13.

El pròxim curs la UCV disposarà del segon immoble, l’anomenat Edifici Soci-Cultural, construït dins el Plan Zapatero amb una inversió pròxima als 900.000 euros. Esta instal.lació conta amb tres aules i una superficie algo superior als 700 m2.

Mentre la tercera fase conta amb un projecte molt més ambiciós donat que la Universitat Catòlica té previst fer una inversió de 5 milions d’euros en un edifici de dos plantes amb una vintena d’aules  que abastarà els 3.000 m2.

Actualment hi han matriculats a este campus d’Alzira uns 800 alumnes distribuïts entre dos grups d’Infermeria i un de Magisteri. L’ampliació servirà per «convertir les diplomatures en graus i en post-graus, així com per a impartir noves titolacions tos i que no s’ha revelat la seua identitat.

Per al gerent de la UCV, Juan Morote, es tracta «d’un projecte magnífic, singular, modern, dinàmic i d’una gran utilitat i comoditat».

I el rector de la Sant Vicent ha resaltat «el compromís de l’alcaldessa» i fins i tot ha batejat la comarcalització iniciada per la seua universitat a la Ribera com «el model Alzira de desenvolupament educatiu».

En esete sentit s’ha mostrat Elena Bastidas per a qui este campus «ha de ser una marca per Alzira amb l’objectiu de fer-la ciutat universitària».

La primera autoritat local ha explicat que els tres edificis universitaris son cedits a la Universitat Catòlica per un periode de 31 anys, al cap del mateix la seua titularitat tornarà a ser municipal.

Tots han elogiat el treball de l’arquitecte local, Quino Bono, qui ha detallat les característiques d’aquest complexe educatiu i en el que ha destacat la ubicació «d’unes zones de circulació sempre obertes cap a les zones verdes».

El PSOE contra la cessió de l’edifici Soci-Cultural

La portaveu municipal socialista, Isabel Aguilar, ha mostrat el seu «desacord» a la cessió de l’edifici Soci-Cultural a la Universitat Catòlica en declaracions realitzades a Riberaexpress. Aguilar ha recordat que la nova instal.lació ha sigut construïda amb una inversió procedent del Pla Zapatero. En canvi per Aguilar l’ampliació del campus de Tulell «és una bona i positiva notícia perquè Alzira puga ser  Ciutat Universitària i per tant un referent en el món educatiu».

1 Comentario

  1. Esto es una verguenza, con dinero público ayudando gratis a una entidad privada con animo de lucro. ¿Porqué no se dijo cuando se solicitó el proyecto de obra al Plan E, que era para la Universidad Católica? ¿Porqué se mintió diciendo que era para un edificio de uso socio-cultural?. En la campaña electoral se le preguntó a la Srª Bastidas por el uso de este edificio y no contestó que era para la Universidad Católica, sino para uso socio-cultural, por lo tanto ha mentido publicamente a los ciudadanos de Alzira. Bochornoso. Saludos

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here