El PSOE i Compromís demanen a l’Ajuntament d’Alzira que reivindique les peticions dels centres d’estudis musicals

0
616

COMUNICAT:

Els portaveus del PSOE i Compromís per Alzira, Isabel Aguilar i Carles Aranda els centres de música autoritzats i els conservatoris municipals han patit una forta retallada del seu finançament, passant dels 5,15 milions d’euros en 2009 als 2,36 milions en 2010. Segons Aguilar i Aranda, concretament, a Alzira, el Centre professional de música de la Societat Musical ha passat de 35.082’42 € a 29.908’38 €, un retall total de 5.174’04 € (quasi un 15 %). Amb aquestes dades, el curs 2011-2012 i el futur dels 8.500 alumnes de tota la Comunitat Valenciana és incert, i està provocant el col·lapse del sistema educatiu musical i d’una oferta musical sense ànim de lucre, eficaç i eficient. Aranda i Aguilar manifesten que cal tindre en compte que la Generalitat té 14 conservatoris públics els quals tenen un excés de demanda que els centres de música autoritzats i els conservatoris municipals complementen i ocupen un espai allà on en els centres de la Generalitat no arriben.

 Segons el PSOE i Compromís per Alzira, si l’oferta pública no arriba a cobrir eixa demanda, caldria apostar per unes ajudes que foren reglades i permanents amb les entitats privades que presten aquest servei. Els grups del PSOE i Compromís per Alzira, han presentat una mocio para que el Consell deixe sense efecte les retallades del 54% en 2010 i 2011 del finançament als centres de música autoritzats i els conservatoris municipals de tota la Comunitat Valenciana, per tal d’evitar el tancament de molts dels 62 centres actuals, així com la pèrdua de part dels 1.200 llocs de treball directes i un nombre indeterminat d’indirectes.

I per a que el Consell financie adequadament els centres d’ensenyament musical sense ànim de lucre que supleixen, de manera eficaç i eficient, l’absència d’una oferta pública que done resposta a la demanda dels estudiants d’escoles de música que volen cursar estudis de música oficials d’Ensenyament Elemental i volen continuar amb els d’Ensenyament Professional. El Compromís per Alzira i PSOE, per tot açò, demanem l’adhesió de l’Ajuntament d’Alzira a les reivindicacions de la Plataforma de Centres de Música Autoritzats de la Comunitat Valenciana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here