Xúquer Viu atorga per votació popular el premi «Tarquim Pudent» a Andrés Martínez, president de la Junta d’Usuaris del Vinalopó

0
478
Néstor Mont replega el Premi Aigua Clara, en nóm dels cantants de la Ribera

El sisè Sopar Popular i Festa de Xúquer Viu celebrat a la localitat d’Antella ha suposat un èxit per la gran assistència registrada. Al voltant de 450 persones es donaren cita a la Plaça Major d’Antella, davant el seu Ajuntament, en la primera vegada que es celebra aquest sopar a la Ribera Alta. Entre els assistents, persones de quasi tots els pobles de la comarca de la Ribera i també de la veïna de la Costera o de València. Els alcaldes de Sumacàrcer i Antella, regidors d’una vintena de pobles, membres de la Unió, ecologistes, sindicalistes i molts veïns i veïnes d’Antella, completaren l’assistència.

L’Alcalde d’Antella, Gustavo Montagudo va dir en la salutació que defensaran el Xúquer amb fermesa i convicció i que no permetran cap transvasament des de l’Assut d’Antella, ja que suposaria la mort del Xúquer al seu pas per la comarca. El president de Xúquer Viu, Roger Pons es va referir als especials lligams dels pobles de la Ribera amb el riu i criticà l’actitud de la Junta del Vinalopó, Marina Baixa i Alacantí que, amb la complicitat del Govern de la Generalitat, no paren de reclamar aigua del Xúquer de la millor qualitat, mentre deixen podrir-se 12 hm3 (12 milions de m3 o 12.000 milions de litres) a Villena. Aquest fet demostra que no hi ha una vertadera necessitat, quan prefereixen continuar sobreexplotant els aqüífers a utilitzar l’aigua del Xúquer amb la que reguen els llauradors de Sueca, el Mareny o Cullera. Finalment va reafirmar que la Ribera no consentirà, ni fer-li un nou forat al riu a Antella ni que l’aigua del Xúquer s’utilitze per a l’especulació i el negoci.

Premi Aigua Clara per als cantants de la Ribera
En el transcurs de la nit es lliurà el premi «Aigua Clara» que en l’edició de 2011 ha recaigut en els Cantants i Músics de la Ribera que han col·laborat i recolzat la lluita per un Xúquer Viu. Replegà el guardó en nom de tots Nèstor Mont d’Algemesí, autor de la Jota del Xúquer, acompanyat per Josep Didac, Lupe Català, Manolo Lledó, Bandolers i la Colla de Dolçainers Tavalaïna de Sueca. Altres cantants com Toni de l’Hostal, Paco Muñoz, Òscar Briz, Dani Miquel i Rafa Estrada disculparen la seua presència.

El premi «Tarquim Pudent» que s’atorga per votació popular, va ser aconseguit d’una manera molt ampla per Andrés Martínez, amb més de 250 vots, president de la Junta Central d’Usuaris del Vinalopó i promotor urbanístic candidat per sisena vegada, cada vegada amb més mèrits per que continua intoxicant amb les seues mentides, demanant aigua des de Cortes i des d’Antella, per especular amb el Xúquer a costa  d’assecar-lo i perjudicar l’Albufera. Vol vendre aigua de l’aqüífer del Vinalopó, teòricament sobreexplotat, a una embotelladora d’aigua mineral, mentre no cessa de reclamar l’aigua del Xúquer.
Completaven la terna de candidats Josep Puxeu, Secretari  d’Estat de Medi Ambient i Aigua des de 2008 i Jose Maria Benlliure, Director General de l’Aigua de la Generalitat Valenciana.

La nit va finalitzar amb un magnífic concert d’Eva Dènia Trad Quartet en el que la cantant de Gandia va oferir el seu treball de música tradicional valenciana acompanyada per tres grans músics amb instruments de corda. Els assistents premiaren l’actuació amb nombrosos aplaudiments.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here