El calor i l’ascens a la Muntanyeta principals obstacles per als 2000 corredors de la Volta a Peu d’Alzira

0
365

Prop de 200 persones entre membres del club organitzador-La Rabosa-, agents de la policia local i membres de Protecció Civil i de la Creu Roja es mobilitzaran este dissabte a Alzira per atendre els, aproximadament 2.000 corredors, que participen en la XXIV Volta a peu

La Muntanyeta, un port de 1ª categoria en la Volta a Peu
Facundo Botija president de La Rabosa

de la capital de la Ribera. El corredor marroquí, Fouad Bengeronal, és el principal favorit de la prova, després de guanyar esta temporada varies carreres populars a la comarca. El calor que farà a les 7 i mitja de la vesprada i l’ascens a la Muntanyeta son els principals obstacles que deuran superar els participants.

La marea humana es concentrarà a les 19,30 hores al carrer Gabriela Mistral-junt el parc de l’Alquenència- per fer un recorregut de 8 kilòmetres que inclou la corresponent pujada i baixada a la Muntanyeta i l’arribada al punt d’eixida. L’esforç valdrà la pena perquè als corredors no els faltarà cap tipus d’atenció, des d’aigüa i meló d’Alger per refrescar a nombrosos regals entre ells una samarreta tècnica i un «retallador» de taronges, la principal novetat procedent d’Alemanya que dona la cooperativa Coarval.

Entre les més importants de la Comunitat Valenciana

El president del Club La Rabosa d’Alzira, Facundo Botija, ho té molt clar «és la prova d’estes característiques més important de la comarca i una de les més nombroses en participació de la Comunitat Valenciana». La clave de l’èxit guarda relació amb la filosofia del club organitzador » el que pretenem és que el corredor estiga el més a gust possible, tinga seguretat i s’ho passe d’allò més bé».

L’escola de La Rabosa ha experimentat un important salt de quantitat i, fins i tot, de qualitat des que conta amb la pista d’atletisme, «cuasi hem triplicat els 50 xiquetes i xiquetes que teniem¨ comenta Botija, qui també fa referència al circuit de cross «que ha fet que molts corredors d’Alzira que entrenaven en altres pobles ho facen ara al nostre poble. El dirigent del club assenyala, no obstant que «falta millorar el cicuit tot i que ja és d’utilitat».

Campionats federats

Una vegada homologada la pista d’atletisme de la Ciutat Esportiva Jordi Martínez Aspar, esta instal.lació «acollirà campionats federats d’atletisme en totes les modalitats durant la pròxima temporada» segons revela Facundo Botija a Riberaexpress.

Botija confía en rebre «subvencions» per a que el club conte amb el material esportiu adient per organitzar proves federades.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here