Compromís demana que l’Alcúdia es pronuncie contra la cessió de sòl públic per construir centres escolars concertats

0
402

Davant la proposta del nou conseller d’Educació, José Císcar, de posar sòl públic municipal a disposició d’empreses privades per a la construcció i explotació de centres escolars, Compromís per l’Alcúdia, per mig del seu portaveu Paco Sanz, ha presentat una moció a l’Ajuntament de l’Alcúdia per la que «demana la retirada d’aquesta proposta i l’inici de la construcció urgent de centres escolars a les poblacions on aquesta necessitat és més evident amb l’eliminació dels barracons i aules desdoblades, com és el cas de l’Alcúdia on el curs passat s’instal·la el primer barracó de la història de l’Alcúdia i on hi ha diverses aules duplicades i amb alumnes per damunt de les ràtio recomanades».

Segons aquest anunci els col·legis, construïts en sol públic municipal, serien» centres concertats -és a dir privats subvencionats amb fons públics- i gaudirien d’una concessió de 75 anys durant els quals serien explotats per les empreses privades, amb el pagament d’un cànon per la cessió dels terrenys públics».

Per a Paco Sanz, aquesta iniciativa suposa «renunciar a l’escola pública de qualitat com la única que pot garantir la igualtat d’oportunitats entres els ciutadans i ciutadanes i substituir-la per una escola privada/concertada, on l’escola pública seria merament subsidiària d’aquesta». I suposa igualment «un trencament» del consens sobre la planificació del mapa escolar i l’execució del mateix.

Darrere d’aquesta proposta es troba » la renúncia de la conselleria a la construcció de nous centres escolars propis». Una administració «no pot deixar les seues obligacions i deixar la responsabilitat de l’educació, de manera exclusiva, a la iniciativa privada», segon Compromís per l’Alcúdia.

Aquest model de potenciació de l’escola privada/concertada, que suposaria pràcticament duplicar el número d’escoles d’aquestes característiques «no és cert que supose una major oferta o llibertat per part dels pares i les mares».

El conseller d’Educació » no va esmentar els distints pobles, com el nostre, que porten anys demanant la construcció d’un nou centre escolar públic».

Front a aquesta proposta des de Compromís es demana la construcció dels centres escolars públics necessaris, com és el cas de l’Alcúdia, on tota la comunitat escolar» està exigint» la construcció d’un nou col·legi d’Infantil i Primària i l’elaboració d’un nou mapa escolar consensuat amb la comunitat educativa, «que done solució a la falta de centres públics existents».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here