Alzira es converteix en la capital del tir i arrossegament amb una participació de 220 aques en el Trofeu Sant Bernat

0
381

60 metres en 37 segons. No és un marca d’atletisme, ni de natació, ni de motociclisme. És simplement el que li ha costat a l’ aca, Clay, fer el recorregut d’una pista d’arena dins del Trofeu de Tir i Arrossegament de Sant Bernat. Clay va arrossegar 385 quilos, el doble del que pesa.
El seu propietari, l’alzireny
Francisco Ferrer, Valero (és així com se li coneix en el «mundillo» d’aquest esport valencià) es mostrava orgullós del que havia fet aquest animal en el matí del divendres, primera jornada d’aquest trofeu valedor per a la «Liguilla» de la Federació Valenciana de Tir i Arrossegament.
Valero explicava a
Riberaexpress que aquest campionat és molt important, ja que ací es van a donar cita «220 aques de tota la Comunitat». Mentre explica la competició, un nou participant, Carlos Calatayud, entrava en acció amb les tres parades obligatòries i un màxim de tres comodins (tocs amb la vara a l’animal). A final va tardar en fer el recorregut més d’un minut.
Valero assenyala que des dels set anys practica aquest esport autòcton al seu barri, en el pont de Xàtiva, un dels llocs amb major afició del territori valencià, «ara tinc 20 aques, mira si m’entusiasma el tir i arrossegament».

Per la seua banda, el president de l’Associació de Carreters d’Alzira, Paco Pérez Calafat, (expilot de motociclisme i Campió d’Espanya) va incidir que a Alzira la tradició del tir i arrossegament es conserva «millor que mai, vénen de totes les barriades. Per a nosaltres és un orgull que hi haja una inscripció de 220 participants. Serà tot un esdeveniment per als aficionats».
Rafa Fita, regidor de Festes, va animar els alzirenys i a tots els aficionats a que s’acosten a Alzira a presenciar aquest esdeveniment, «fins el diumenge la nostra ciutat serà la capital del tir i arrossegament» va dir mentre mirava de reull la competició.

Mentre, a l’arena, sita junt  la locomotora de l’Avinguda Luis Suñer d’Alzira, l’ambient creix al voltant d’aquesta tradició valenciana. 

 

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here