Alzira i Bocairent guanyen els premis de la Conselleria de Justícia i Benestar Social per les seues polítiques d’igualtat

1
278
El conseller de Justícia amb l'alcaldessa d'Alzira i l'alcalde de Bocairent

La Casa de la Cultura d’Alzira ha reunit este migdia a una gran quantitat d’alcaldes, autoritats, associacions i la cúpula de la Conselleria de Justícia i Benestar Social, encapçalada pel nou conseller Jorge Cabré, per a fer lliurament dels III Premis Construint Municipis Iguals en Oportunitats.
En aquesta edició, Alzira es va portar el guardó, de mans de la seua alcaldessa Elena Bastidas, en poblacions de més de 10.000 habitants, mentre que l’alcalde de Bocairent, Josep Vicent Ferrer, va rebre el premi per les polítiques d’igualtat en municipis de menys de 10.000 habitants. Respectivament van rebre 6.000 i 4.000 euros cada població.

L’alcalde de Bocairent va agrair aquest premi i va donar les gràcies els seus tècnics municipals «per haver realitzat uns magnífics plans d’igualtat. Aquests plans tenen molt mèrit, més encara quan nostra població té 4.500 veïns». L’alcalde va recordar que Bocairent ha fets molts esforços per la igualtat entre l’home i la dona, com la «integració en la festa de Moros i Cristians». A més va demanar més finançament per a aquests projectes.
Per la seua banda, Elena Bastidas va recordar que era la primera dona que va ser triada alcaldessa d’Alzira i «que no volia que açò fóra una anècdota. Per açò impulsarem la regidoria de la Dona, la d’Igualtat, varem ficar en marxa Infodona i els nostres serveis socials han realitzat un gran treball en els plans de igualtat».
Bastidas va voler recordar el paper jugat pel Grup de Debat per la Igualtat i va fer esment als regidores/or Lola Ortega, Consuelo Berenguer, Miguel Vidal i Chelo Martínez.La Conselleria de Justícia i Benestar Social atorga aquests premis, a través de la Direcció general de la Dona i per la Igualtat, amb la finalitat de reconèixer la labor dels Ajuntaments que han implantat plans d’igualtat, així com d’animar a altres consistoris perquè elaboren els seus propis plans d’igualtat municipals. En l’acte també van estar presents Gotzone Mora i Celia Ortega.

Durant la seua intervenció, el conseller de Justícia i Benestar Social ha assenyalat que des del Consell «hem demostrat que la igualtat de la dona no requereix només debats doctrinals i declaracions grandilocuentes, sinó actituds i actuacions pràctiques que garantisquen la participació de la dona en tots els àmbits de la vida social i laboral en les mateixes condicions d’igualtat de drets i oportunitats que els homes».  Així mateix, ha subratllat que l’esforç inversor de la Generalitat en els últims anys «ha permès un gran avanç en matèria d’igualtat de dones i homes, però no ens hem de conformar».
D’altra banda,en el mateix acte, el conseller va lliurar el document acreditatiu als Ajuntaments que s’adherisquen al Manifest Municipis Iguals en Oportunitats, promogut des de la Generalitat.

1 Comentario

  1. Hola Xavier!!! Un placer estar por aquí, las fotos están muy chulas, aunque me has sacado muy seria, yo nunca estoy seria 🙂 Cuidate, un abrazo y mucha suerte. Nos leemos.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here