El Cercle Catòlic de Torrent i la Societat Musical participen el divendres al Festival de Bandes de Sant Bernat

0
503
 
 
La Societat Musical d’Alzira, amb el patrocini de l’Excel·lentíssim Ajuntament d’Alzira, ha organitzat el XIV Festival de Bandes de Sant Bernat que tindrà lloc el divendres 15 de juliol de 2011 a les 22:00 hores a la Plaça del Carbó d’Alzira. En aquesta edició participaran la Banda Simfònica del Cercle Catòlic de Torrent, dirigida per l’alzireny Vicent Cogollos Llinares i la Banda Simfònica de la Societat Musical d’Alzira, amb la direcció d’Àngel Crespo Garcia. El festival començarà amb la desfilada de les dues bandes.

 

 PROGRAMA DEL FESTIVAL

Banda Simfònica Cercle Catòlic de Torrent

A MI MADRE (pasdoble) Roque Baños

WAIT OF THER WORLD Stephen Melillo

And now the children lead

Awaiting the past

Remembering the future

DANZÓN Nº 2 Arturo Márquez

 

Banda Simfònica Societat Musical d’Alzira

LA KERMÉS DE LAS VISTILLAS pd J. Martín Domingo

LAS GOLONDRINAS, pantomima Jose Mª Usandizaga

DANZAS DEL INFIERNO Bart Picqueur

The Devil’s Dance Hall

The Devil’s Tango

Intermezzo

The Devil’s Waltz

The Devil’s Can Can

WEST SIDE STORY L. Bernstein/arr. Naohiro Iwai

 Director: Àngel Crespo García

 

Cercle Catòlic de Torrent

HISTORIAL DE LES DOS SOCIETATS MUSICALS

BANDA SINFÓNICA DEL CÍRCULO CATÓLICO DE TORRENT

 Fundada per un grup d’amics músics torrentins en els començaments de l’any 1887 és una banda centenària, i paradoxalment, jove. La seua dilatada història ha permés que una gran quantitat de músics es formaren en esta Banda i hagen ocupat i ocupen en l’actualitat llocs molt destacats com a músics professionals en bandes i orquestres; professors de conservatoris; direccions de bandes civils, municipals i militars; etc. Compta també amb una Banda Juvenil, un Cor i una Escola d’Educands en què s’impartix formació musical de solfeig i instrumentació diversa, a la qual assistixen actualment 300 alumnes entre xiquets, jóvens i adults.

Quant a esdeveniments més recents, cal destacar:

  • La gravació l’any 2001 del seu primer CD: “Un Torrent de Falles” amb música festiva valenciana.
  • Primer Premi en el Certamen de Bandes Capitania Cristiana 2022 celebrat a Alcoi i que atorga la Fila Mossàrabs
  • El seu concurs en el Certamen Internacional de Bandes de Música celebrat a València al juny del 2002, on va obtindre el tercer premi de la Secció Primera.
  • Segon Premi en el Certamen de Leganés (Madrid), Secció Especial, celebrat en el 2003.
  • Segon Premi en el Certamen de Bandes de Música de Cullera celebrat en el 2005.
  • El seu concurs en el Certamen de la Diputació de València celebrat en el 2006, on obté el Segon Premi de la Secció Primera.
  • L’assistència al Certamen Internacional Ciutat d’Altea celebrat el 28 de novembre del 2009, on va obtindre un Primer Premi.

Des de gener de 2005 el seu director és l’alzireny Vicent Cogollos Llinares.

 BANDA SIMFÒNICA DE LA SOCIETAT MUSICAL D’ALZIRA

Els 43 anys de trajectòria la consoliden com una de les agrupacions musicals valencianes de major prestigi tant pels seus èxits com per la seua qualitat. La seua labor pedagògica es centra en la formació d’educands que nodrixen les seues formacions, reflectint-se en els quasi 120 músics professionals que han eixit d’ella i que actualment desenvolupen la seua labor professional en les millors formacions musicals d’Espanya.

 La Banda Simfònica ha participat des de 1972 en el Certamen Internacional de Bandes de València, obtenint Primers Premis en totes els seccions i en 1994 la Menció d’Honor; i també en el certamens:

Concurs Internacional de Bandes de Kerkrade en Holanda: Primers Premis en la Divisió de Concert i Medalles d’Or i Tabal d’Or en l’especialitat de marxa-desfilada (1978,1985 i 1997).

Primer Premi XXVII Certamen Nacional de Bandas Nacionales de Campo de Criptana» (2007).

Primer Premi al Certamen de Bandes de Música “Villa de Aranda” en Aranda de Duero (2005).

Primer Premi al Certamen Internacional de Bandes de Torrevieja (2008).

Certamen Internacional de Bandes de Música “Vila d’Altea”: 2° Premi (1997), 1r Premi (2004), 1r Premi i Menció d’Honor (2006) i 2010 1r Premi, Corbatí d’Or iBatuta d’Or al seu Director (2010).

Amb ella han actuat solistes com Mario Monreal, Pedro Iturralde, Rafael Tortajada, Esperanza Rumbau, Javier Bonet, J. Thompson, G. Millière, Vince Dimartino, Lito Fontana, Ian Bousfield, Alan Baer, Demondrae Thurman, Roland Szentpali, Spanish Brass – Luur Metalls, Astrid Crone, Yolanda Marín i José Luís Luri.

Des de 2002 convoca el Festival Spanish Brass Alzira.

En l’actualitat, desde 1992 el seu director titular és Ángel Crespo García.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here