Iván Martínez (EU): «Volem sumar per fer més pressió i força davant el govern de Bastidas»

4
425
Iván Martínez (EU) historiador i regidor

Iván Martínez (Alzira, 1980) regidor d’EU a l’Ajuntament d’Alzira és llicenciat en Història Medieval i recent guanyador del Premi Joan Corominas que atorga la Societat Coral El Micalet pel seu treball d’investigació anomenat Alzira l’Edat Mitjana segles XIII al XVI que li publicarà, pròximament, la Universitat de València. 

Martínez fa un paralelisme entre l’Alzira del segle XXI i la medieval, «aquesta és una época plena d’incertessa i com historiador la considere apasionant, igual la nostra ciutat de l’Edat Mitjana que va ser una etapa de desenvolupament econòmic així com molt problemàtica».

El nou regidor alzireny procedeix d’una família «vinculada a l’esquerra però políticament no activa que als anys 60 emigraren procedents de La Manxa». El jove historiador decidí ampliar la seua investigació a la política fa 10 anys; en el 2003 s’integrà en el Consell Polític local d’EU i desde el 2006 és el coordinador d’esta formació política a la capital de la Ribera.

Travessia pel desert

Tot el treball fet durant els últims cinc anys «ha donat el seus fruïts perquè estar fora del consistori és com fer una travessia pel desert».

Carregat de documentació i d’il.lusions Iván, envoltat per les muralles d’Alzira, ens explica que vol fer una «oposició constructiva, amb propostes i iniciatives» les primeres d’elles ja han tingut el seu ressò a la Casa Consistorial, com la de declarar un Alzira antinuclear i la moció per l’orgull gai i el finançament de l’esglèsia que ha provocat una forta resposta del govern popular. Per a Martínez «les declaracions de Palacios foren desaforades i constrasten amb la voluntat de consens expresada per l’alcaldessa».

Pressió i força

Partidari del «consens i la participació» la seua tasca anirà encaminada a «dinamitzar els consells municipals per a que siguen més participatius i efectius».  També ho és de fer «una oposició conjunta» amb els seus companys del PSOE i de Compromís per Alzira amb la volunat de «sumar per a fer més pressió i força al govern d’Elena Bastidas». A este respecte queda per acordar «els temes que abordarem de forma conjunta».

Per a Martínez el 15-M «és un moviment interessant per la mobilització social que comporta i per moltes de les seues propostes». El nou regidor d’EU els fa una guinyaeta «les nostres portes estan obertes al moviment per a que participen en les assemblees on elaborarem el programa per a les pròximes eleccions generals».

Festes de baix nivell 

Com que les festes de Sant Bernat comencen esta setmana l’historiador i polític local no vol deixar perdre l’oportunitat de qualificar-les «son unes festes de baix nivell que estan marcant la mort del model de grans concerts patrocinats per l’Ajuntament sense la implicació de la ciutadania». Front el model governant, Iván Martínez aposta «per altre model festiu amb una comissió plural que integre a la Coordinador de Festes de Barri, a la Junta Local Fallera, la Junta de Confraries i altres entitats per implicar-se en laa programació i dotar-lo de contingut».

El representant d’EU d’Alzira ha «lamentat» que, de nou, les vaquetes formen part del programa de festes de Sant Bernat perquè «encara que no hi ha nmaltractament dels animals, els espectacles taurins no tenen implantació ni tradició al nostre poble».

Riberaexpress

4 Comentarios

 1. Un 0,7% d’esta població en falles assistix a les corregudes que se celebren en la plaça de bous de valència per tant li demane a la Sr Elena bastides que mantinga el nivell de festes que sempre hem tingut i no afegir tradició que no ens perteneix com bous ho vaquetes,els diners que val eixe tipus de festa és pot matindre les tradicóns de tota la vida com bons grups musical,Jocs i costums i un llóc mes correcte on posar els barets de falles etc etc etc.

 2. Ivan, tu familia emigro de LA MANCHA, y se instalo en el barrio de LA ALQUERIETA, tus abuelos, tus padres, tus tios, en definitiva todos han
  vivido en EL BARRIO.
  Porque? todavia no has lanzado si una sola iniciativa en favor del BARRIO,
  en cuestion de seguridad, limpieza, y otras cosas que nos hacen falta, para
  que LA BARRIADA se encuentre MAS SEGURA, y no tengamos tantos
  problemas con los maleantes.
  Espero que ya

  • Noti sembla ser que no segueixes la tasca d’EUPV-Alzira ja que des de fa molts anys el nostre col·lectiu ha estat junt als problemes de la barriada, on tenim militància, familiars, amics i amigues. Per donar-te un detall la darrera legislatura que estiguerem a l’Ajuntament el segon de la llista del col·lectiu era un vei de la barriada i fort lluitador en defensa de tots els problemes que arrastra des de fa molts anys, i era la veu del barri dins al nostre col·lectiu on devegades pareixia que sols havia problemes en l’Alquerieta per la constància del nostre company i amic en la defensa d’eixe barri tan volgut i digne per a totes i tots nosaltres.

 3. Sent l’últim ple, Noti, que va ser el primer en sustància d’esta legislatura que ha començat només fa un mes. EU van ser els unics que van comentar el barri per a rehabilitació del carrer Pizarro, etc.. I llig-te el programa d’EU respecte al que comentes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here