Esquerra Unida exigeix mesures immediates contra els retalls d’un 70% de les brigades forestals

0
699

COMUNICAT: EU-Alzira ha presentat una moció en l’Ajuntament d’Alzira condemnant els retalls de personal per a l’extinció d’incendis, en un 70%, per part de la Generalitat Valenciana, i insta al govern local que reclame al Consell un Pla d’Emergències que incloga recursos per als ajuntaments. Donat que hui per hui el Pla d’Emergències local es recolza fonamentalment amb voluntaris, i no per personal tècnic contractat.

Per a Esquerra Unida els retalls en els Serveis d’Emergència de la Generalitat Valenciana, posen el nostre patrimoni forestal en una situació de vulnerabilitat tremenda. Durant l’any 2010 els equips contra incendis forestals en la campanya d’estiu estigueren integrats per 445 treballadors i treballadores entre fixes i eventuals. Tanmateix, enguany la Conselleria redueix la plantilla a 100 llocs de treball de caràcter discontinu. És a dir, 345 menys per protegir el nostre patrimoni forestal que, a més a més, estaran en contracte sols durant 3 mesos quan en temporades anterior la duració era entre 5 i 7 mesos. En resum: una autèntica barbaritat. Sembla com si el Consell volguera descarregar les responsabilitats de l’extinció sobre els grups de voluntaris, als quals damunt també se’ls ha retallat considerablement les subvencions a nivell autonòmic. Des d’EU denunciem que la Generalitat no ha informat sobre quins criteris d’austeritat ha seguit, quines raons tècniques i quines previsions de riscos estudia el govern per aquest retall. Per a la nostra formació creiem impossible garantir la protecció del patrimoni forestal del País Valencià aplicant aquestos retalls pressupostaris que passen per reduir el personal de les Unitats Brigades d’Emergència en un 70%, i sols contractada durant els mesos d’estiu.

Esquerra Unida recorda que l’any passat es declarà un incendi que afectà també a la nostra comarca, amb més de 4.500 hectàrees afectades de la serra dels municipis d’Ontinyent, Agullent, Bocairent, Barxeta, Simat i Rafelguaraf. Aquest incendi, a banda de destrossar el patrimoni natural, causà grans pèrdues econòmiques per als municipis afectats. I també posà en evidència les mancances de la política de prevenció d’incendis i la manca de mitjans dels serveis d’extinció de la Generalitat Valenciana. Enguany, fins i tot, es redueixen més els Plans d’Emergència de la Generalitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here