Xúquer Viu convida a mullar-se al riu en Sumacàrcer per celebrar el Dia Europeu del Bany

0
355

L'any passat al pont de Gavarda

L’organització ecologista Xúquer Viu ha convocat al pont de Sumacàrcer per celebrar el pròxim dissabte el “Setè Dia Europeu del Bany en els Rius” i reivindicar, com arreu d’Europa, «el nostre dret ciutadà a banyar-nos als rius i, per tant, a que es garantitze la bona qualitat de les aigües fluvials».

La concentració tindrà lloc al pont de Sumacàrcer a les 11,30 hores del matí on es llegiràun manifest. A continuació, els assistents es mullaran en les aigües en el Xúquer per tal de reivindicar «més zones de bany en els rius, cabals ecològics, aigua de qualitat per al riu i demanar el tancament de la Central de Cofrents que utilitza aigua del Xúquer per a la seua refrigeració i suposa un greu perill de contaminació en cas d’accident nuclear». Fa uns mesos, l’accident de Fukushima «ens ha demostrat que l’energia nuclear no és segura». Després hi haurà una “picadeta” per tothom.

En aquest acte col·labora la Ribera en Bici i l’Ajuntament de Sumacàrcer. La Ribera en bici ha convocat els seus simpatitzants a les 9 del matí a la Plaça Major d’Alzira per recòrrer en bicicleta els 25 kilòmetres que hi han fins Sumacàrcer utilitzant els camins rurals de la zona.

Altres activitats

Exposició «Paisatges d’aigua al Xúquer». La inauguració serà el dijous 7 de juliol a les 19,30 hores a l’Ajuntament d’Antella. Aquesta exposició es podrà visitar fins el divendres 15 de juliol.

Divendres 15 de juliol a Antella:  VIé SOPAR POPULAR I FESTA DE XÚQUER VIU, per a deixar ben clar que no permetrem que es faça cap altre tub per llevar-li l’aigua al Xúquer i a la Ribera.

El sopar popular i festa tindrà lloc a la fresca, a la Plaça Major d’Antella, a partir de les 22:00 hs. Durant la nit, es lliuraran els ja tradicionals Guardons de Xúquer Viu, “Aigua Clara” i “Tarquim Pudent”. Per tancar la nit, gaudirem amb l’actuació de la excepcional cantant valenciana Eva Dènia, acompanyada pel seu grup, Trad Quartet.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here