Un treball de Vicent Ramón Pascual anunciarà la Processó de la Mare de Déu de la Salut

0
453
Cartell anunciador de les festes.

La candidatura de la “Festa de la Mare de Déu de la Salut” a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la Unesco, i la declaració com Bé d’Interès Cultural, ha despertat notablement l’interès dels dissenyadors i cartellistes en la convocatòria del concurs de cartells anunciadors de la Processó per a enguany. La presentació de cartells s’ha incrementat un 200% respecte a la convocatòria anterior i la major part de les obres presentades procedeixen de la Comunitat Valenciana, Murcia, Catalunya i Madrid.

Per primera vegada els dissenyadors s’han basat en la pràctica totalitat de les danses i representacions litúrgiques i festives que conformen la celebració. La Muixeranga, Bastonets, Carxofa, Arquets, Pastoretes, Llauradores, Tornejants, Dolçainers, la Mare de Déu de la Salut, la Basílica, la Capella de la Troballa entre altres motius apareixen plasmats en les propostes presentades, realitzades amb gran varietat d’estils.

El jurat, reunit en les dependències del Museu Valencià de la Festa i presidit per l’Alcalde d’Algemesí, Vicent Ramón García Mon,t i format pel Regidor de Cultura i Turisme, Gabriel Palop Sarrías, i els artistes i dissenyadors Eugeni Alborch Gómez, María Ortega Ferrer, Antoni Roig Aliaga, Jerónimo Sánchis Camarasa i Antonio Ródenas Rodríguez, va decidir després d’una llarga deliberació van concedir a l’obra presentada per Vicent Ramón Pascual i Giner, de Bocairent, que representa el Bolero o ball dels Llauradores.

Vicent Ramón Pascual és un prestigiós dissenyador i cartellista que té en el seu curriculum nombrosos primers, entre els quals destaquen els cartells anunciadors dels Fogueres de Sant Joan d’Alacant, la fira de Julio i el Corpus de València i la Mare de Deu de la Salut 2007 d’Algemesí.

Les obres finalistes han sigut les presentades per Irene Rivera González, de València, Enrique Bastida Berenguer, David Mascarell i Carmina Martínez d’Algemesí. El jurat ha seleccionat un total de 25 cartells per a formar part de l’exposició que es presentarà en el Museu Valencià de la Festa durant les festes de setembre. La resta de les obres no seleccionades també podran ser contemplades en un audiovisual adjunt a l’exposició.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here