Paco Romeu guanya el VI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira «Palanca i Roca»

0
1657

Iceberg, de Paco Romeu, és l’obra guardonada amb el VI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, convocat per l’Ajuntament d’Alzira i dotat amb 8.000 €. Carlos Correal, regidor de Cultura d’Alzira, és l’encarregat d’anunciar el veredicte aquest dijous, 7 de juliol, just abans de la representació de l’obra En conserva, de Teatre Albuit, que tindrà lloc a les 22.30 h al Gran Teatre d’Alzira, dins del XXIII Encontre de Teatre a l’Estiu. Enguany, per primera vegada, s’ha seleccionat una obra, Trepes!, de Joan Tortajada, com a finalista.

En aquesta edició, el jurat –format per Salvador Bataller, Verónica Cantó, Francesc J. López, Miquel Àngel Vidal i el regidor de Cultura Carlos Correal, que l’ha presidit– ha escollit l’obra Iceberg entre les 48 obres presentades –la convocatòria amb més originals a concurs en aquesta modalitat–, de la qual ha destacat la semblança amb «un guió de pel·lícula negra, amb totes les accions i els diàlegs molt ben lligats». Pel que fa al text finalista, ha declarat que «és una obra ben resolta, amb bons diàlegs, que porta implícita una reflexió de plena actualitat».

Iceberg, que serà publicada per Edicions Bromera en la col·lecció «Bromera Teatre», és una comèdia dramàtica que comença amb un inexplicable assassinat ocorregut el 2009, encara que el cos principal de l’obra ens situa en una nit d’abril del 1994, quan una confusió trivial, l’alcohol, les drogues i l’herència emocional dels personatges acaben desencadenant una vertiginosa caiguda als inferns.

Paco Romeu (València, 1967) treballa de funcionari a l’administració local. Autodidacte, ha rebut diferents premis i mencions en certàmens de narrativa breu, ha compost la banda sonora de curtmetratges i obres de teatre i ha col·laborat com a guionista en el programa de Canal 9 AUTOINDEFINITS. Com a dramaturg, ha escrit diverses obres per a l’Escola Municipal de Teatre de Picassent, però Iceberg serà el seu primer text teatral publicat.

Per la seua banda, Trepes!, l’obra finalista, que també serà publicada per Bromera, mostra la lluita de poder i ambició de cinc directius d’una empresa per assolir el càrrec de director general. Els cinc protagonistes han quedat per a fer escalada, però el que sembla una activitat lúdica s’acaba convertint en una reunió del consell d’administració on sorgeixen tots els ets i els uts del món de l’empresa.

Joan Tortajada forma part de la companyia amateur de teatre de l’Escola Pia Balmes de Barcelona, la qual dirigeix actualment. A més, ha escrit obres teatrals, obres musicals, guions de telecomèdia i guions de curtmetratges.

El guanyador, Paco Romeu, rebrà els 8.000 € amb què està dotat el guardó, juntament amb l’estatueta emblemàtica dels Ciutat d’Alzira –obra de l’artista Manuel Boix–, durant el sopar de lliurament dels XXIII Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que tindrà lloc la nit de l’11 de novembre de 2011.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here