Sant Bernat perd un dia de festa, les orquestes i la prova motorista en retallar un 30% el pressupost de les festes patronals

4
436

Sant Bernat i les seues festes són els que més s’han apretat el cinturó, enguany, en patir una davallada pressupostària d’un 30% respecte a la programació festiva de l’any passat. Així hi haurà un dia menys de xiringuitos i es reduiran en una jornada les actuacions al Pere Crespí i en dos dies les previstes per al Gran Teatre.

A més desapareixen del programa de Sant Bernat tant les orquestes com tres activitats esportives; la prova motorista, l’actuació de l’Home Fort així com la Pilota Valenciana al carrer.  De tot això té la culpa el fort retall pressupostari de la partida destinada a les festes patronals al acordar el plenari la desviació de 40.000 euros cap a les Falles i la Setmana Santa.

La principal novetat d’enguany és el canvi d’ubicació del recinte on s’instal.laran els xiringuitos i la discomòbil. També, de forma provisional, s’utilitzarà la zona de Tulell que ocupen habitualment les atraccions de la Fira de Nadal. El regidor de Festes, Rafael Fita, ha reconegut que tot i estar «molt avançades les obres, éstes no estaran acabades a temps perquè falta la línia d’alta tensió».

El nou Recinte Firal, pressupostat en 435.000 euros, ocuparà en la primera fase una superfície superior als 16.000 metres quadrats, però que «es podran ampliar en el futur perquè queden altres 14.000 m2, dels que una part es destinaran a zona ajardinada» segons Fita.

L»espai, que s’habilitarà enguany, s’ocuparà amb una fira infantil i un total de 14 xiringuitos, dels que nou pertanyen a les falles, dos a les festes de barris i partides i un als Moros i Cristians de la Vila. Una macrodiscomòbil animarà l’espai firal durant només quatre dies (un menys que l’any passat).

Bous als carrers de Sant Salvador

Una de les novetats d’estes festes patronals serà l’ausència de plaça de bous, però a canvi hi hauran bous, amb entrada lliure, en tres carrers situats a la falda de la muntanyeta de Sant Salvador; Covadonga, Filipines i Pavia.

Fita justifica la continuitat de les activitats taurines en que «en Alzira han hagut bous de tota la vida, menys un lapsus i que ara continua la seua demanda per mig de les dos penyes taurines exitents al nostre poble».  I a més en que la Generalitat «té previst declarar els bous al carrer com Bé d’Interés Cultural».

El fort retall no ha pogut ni amb la prova ciclista ni molt menys amb el tres dies destinats al Concurs de Tir i Arrossegament «esta competició va ser l’any passat la més nombrosa en número d’assistents de tota la Comunitat Valenciana», revelà un Fita molt satisfet per la consecució d’esta «fita» a Riberaexpress al despatx de Festes que ha estrenat enguany.

Programa de Festes:

15, 16 i 17 de juliol

Concurs Tir i Arrossegament. Final Av.Luis Suñer durant tot el dia. Organitza: Associació Recreativa Carreters

19, 20, 21 i 22 de juliol

Zona Tulell. A les 23,30 hores. Festa Xiringuitos. Macrodiscoteca amb actuacions en directe

Divendres 15 de juliol

Festival de Bandes. Plaça del Carbó a les 22 hores. Amb la participació de les bandes simfòniques, Círculo Católico de Torrent i Societat Musical d’Alzira

Dissabte 16 de juliol

Aplec de danses Ciutat d’Alzira. Gran Teatre a les 22 hores. Entrada lliure. Amb la participació de Asociación Cultural de Danzas de Coín (Málaga) i el Grup de Dances d’Alzira

Diumenge 17 de juliol

Challenge de la Comunitat Valenciana sènior i màster de ciclisme. Eixida a les 10 hores del carrer Pare Castells. Club Ciclista Alzira

Dimecres 20 de juliol

Gran Teatre 20 hores. Espectacle de cançò espanyola amb Lucia Duarte, Manolito Martín, María José San Martín iSánchez Molina

Parc Pere Crespí 22,30 hores. Espectacle de varietats amb Carlos Manuel, Alba María, Xavi, Dafne Laura i companyia

Plaça Major 22,30 hores. Espectacle musical Los Trotamundos.

Dijous 21 de juliol

Gran Teatre 20 hores. Grup musical infantil Bombomchip

Parc Pere Crespí 22,30 hores. Espectacle de màgia amb Yunke, Mauricio Dalenz i Robin Ventura

Plaça Major 22,30 hores. Espectacle de cançò i humor amb Paco Calonge, Ana Mª González, Maria Gracia, Carlos Chova i companyia

Divendres 22 de juliol

Gran Teatre 20 hores. Espectacle liric d’Antologia de la Sarxuela amb Jandro i Manu Rodríguez

Parc Pere Crespí 22,30 hores. Gala Musical Sant Bernat ’11 amb els Tenors de la Ribera, Dan Nay, Las Kukys i Romerito

Plaça Major 22,30 hores. Espectacle musical Licencia para Imitar

Barri de la Muntanyeta Sant Salvador. A les 23,50 hores. Vaquetes i bou en puntes. Organitza: Penya Taurina Segle XXI

Dissabte 23 de juliol-Sant Bernat-

Barri de la Muntanyeta Sant Salvador. A les 18 hores. Pujà de caixons. A les 19 hores. Desencaixonada de dos bous i vaquetes

A les 23,50 horres. Vaquetes i bou de Sant Bernat. Organitza: Penya Taurina Segle XXI

Plaça Major 22,30 hores. Espectacle d’humor i canzçò amb Arévalo, Carme Juan, Alba, Yaco Lara i companyia

4 Comentarios

  1. No puede ser lo que estoy leyendo sinceramente to esto o es una broma o es verdaderamente lamentable, a la altura con todos mis respetos de una poblacion de cinco mil hab. Tenemos que hacer algo…

  2. si tanta tradició de bous hi ha en alzira lo llògic sería fer els bous en la plaça major del poble, la plaça del ajuntament..o la plaça del regne!!!!….ah noo! que ahi molestaria a la senyora alcaldessa, o enviem ben lluntet i als veïns de la zona que els donen per…

  3. Me parece bien, ya vendrán tiempos mejores. Hay que recortar de lo que no es prioritario. Cuando se ha tenido dinero gobernando el PP se ha tenido gente de nivel. Seguro que si fuesen de más presupuesto criticarían que » parece mentira el despilfarro con la que está cayendo»..

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here