Un sensacional piromusical en el monument de la Sénia posà el punt final al I Trobafoc de l’Alcúdia

0
614
Foc i dimonis a l'Alcúdia

Dissabte passat més de cent dimonis prenen l’avinguda d’Antoni Almela en la primera edició del Trobafoc (Trobada de Dimonis a l’Alcúdia), un esdeveniment organitzat per la colla Dimonis Enroscats, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de l’Alcúdia.

El piromusical va començar amb la música de Dani Miquel i altres dos dolçainers pujats sobre els arcs del monument al llaurador, un element representatiu de l’arquitectura de l’aigua que ha servit d’inspiració als Dimonis Enroscats de l’Alcúdia a l’hora de dissenyar l’espectacle final del Trobafoc.

Els tres dolçainers interpretaren “la crida”, composició musical que servix per invocar el foc, fent emmudir el multitudinari públic que es va reunir al voltant de la Sénia. Seguidament, l’ensemble de percussió PKART, format per músics del Centre Professional de Música de l’Alcúdia baix la direcció de Toni Molina, començà a interpretar distintes escenes musicals que marcaven el ritme de l’encesa de foc, a càrrec dels Dimonis Enroscats.

El monument de la Sénia canvià l’aigua pel foc durant quinze minuts aborronadors, que acabaren amb una sonada ovació del públic i una disparada aèria. Este va ser el punt final d’un correfoc multitudinari a càrrec d’una representació de colles de la Federació de Dimonis i Diables del País Valencià, la Colla de Dimonis La Ceba, d’Alacant, el grup Diables de Castellterçol, de Barcelona i la colla Dimonis Enroscats de l’Alcúdia, organitzadora de l’esdeveniment.

El I Trobafoc de l’Alcúdia comptà amb diverses activitats per a les colles convidades al llarg de tota la jornada de dissabte. El primer acte tingué lloc a la 1 del migdia a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, on la corporació municipal, presidida per l’alcalde, Robert Martínez, va oferir una recepció oficial a tots els participants.

 A les 6.30 de la vesprada tingué lloc una cercavila musical amb la participació dels alumnes de l’Escola Municipal de Tabal i Dolçaina, el grup de percussió PKART, els percussionistes dels Diables de Castellterçol i la Colla La Rosca de l’Alcúdia, que finalitzà amb una tabalada a la plaça del País Valencià. Al marge del foc i la música de festa, el I Trobafoc de l’Alcúdia comptà també amb moments molt emotius. En el transcurs del sopar de colles, els Dimonis Enroscats van lliurar unes distincions a tots els col·laboradors i participants que han fet possible este esdeveniment. I aprofitant aquest acte, la colla reté un sentit homenatge a Guillem Gimeno, jove membre dels Dimonis Enroscats que està recuperant-se d’un greu accident de trànsit amb una gran il·lusió per tornar a córrer amb els dimonis.

 Fotos: Miguel Varona

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here