L’Ajuntament d’Alzira instal·larà, en les zones forestals, trampes per a controlar la plaga de la processionària

0
553

L’Ajuntament d’Alzira va a instal·lar, durant este estiu, un total de 69 trampes en les zones forestals d’Alzira per a controlar la plaga coneguda com processionària. Zones com la Murta, la Casella, la Muntanyeta o el malecó, van a incorporar en el seu arbrat trampes de feromones per al control i l’erradicació d’esta plaga, que pot comprometre els importants boscos de coníferes que existeixen al terme municipal.

Des de l’any 2004, en què es va observar un increment significatiu d’esta plaga, la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira, porta aplicant aquest mètode de control biològic que consisteix a instal·lar trampes que porten en el seu interior una xicoteta quantitat de feromones sexuals.
La feromona sexual sintètica de la femella de Procesionaria del pi («pityolure») atrau als mascles i estos queden atrapats. D’esta manera, no es produeix la fecundació de les femelles. El mètode està concebut per a aplicar-ho a pinedes amb nivells de infestación baixos.
La màxima eficàcia s’aconsegueix usant feromones una vegada que s’han reduït els nivells importants de la plaga amb algun dels productes comentats més amunt (Diflubenzuron, Bacillus o Piretroides). Les feromones és un complement ideal a la fumigació.
Una altra important utilitat dels paranys amb feromones és per a determinar el moment en el qual es produirà el naixement de les orugues, la qual cosa permetrà afinar amb la data ideal dels tractaments. Les trampes es pengen en les branques. Amb una trampa per hectàrea (10.000 m2), és suficient. Es col·loquen al començament del període de vol, a l’estiu.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here