EU-Alzira demana millores en el servei de reciclatge a l’Ajuntament

0
1757
Ivan Martínez, portaveu d'EU a l'Ajuntament d'Alzira.

COMUNICAT D’ESQUERRA UNIDA D’ALZIRA

EU-Alzira demana millores en el servei de reciclatge a l’AjuntameEU-Alzira va tornar a instar l’equip de govern en el ple del passat dia 29 de juny a la millora de les infraestructures i serveis de recollida selectiva de residus i de reciclatge al terme d’Alzira Lamentem que el PP es vanagloriara en la moció que va aprovar de les campanyes de reciclatge de l’Ajuntament, però, en realitat, no ha millorat els serveis ni ha posat més mitjans per poder reciclar les veïnes i veïns d’Alzira com hem reclamat des d’EU de fa anys.

A més a més, hi ha partides del terme on la seua presència és escassa o nul·la. El col·lectiu d’EUPV-Alzira ha demanat a la regidoria de Serveis Públics que estudie la col·locació de contenidors de paper, vidre i de plàstics per a reciclar també en diverses partides i camins del terme municipal, especialment en els mesos en estiu, com venint fent des del 2008. Atés l’elevat nombre d’alzirenys que es traslladen en les seues segones residències durant l’estiu a diverses zones fora del casc urbà, des de la nostra formació creiem que també es deurien facilitar aquests contenidors de reciclatge per fomentar l’hàbit de separar els residus a nivell domèstic, incrementar els materials reciclats i per prestar un servei en eixes àrees que, hui per hui, és quasi inexistent. 

Bon exemple d’açò, seria que al llarg de la CV-506, que enllaça la carretera d’Albalat i la de Corbera pel Forn de Carrascosa, no hi ha pràcticament cap d’aquells contenidors. Tampoc en els camins que la travessen, com el camí de Benicull o el camí Baix de Corbera. Ni en les seues continuacions en els camins de Murta-Cara-Sol, Murta-Ombria, en la zona del Pla de Corbera.

Des d’EUPV-Alzira demanem públicament a l’Ajuntament que elabore un informe amb els tècnics municipals sobre les necessitats d’aquestes i altres zones fora de l’entorn urbà, que reconsidere tant els residents habituals com l’increment de població en els mesos estiuencs, a fi d’una col·locació accessible i útil dels contenidors de reciclatge, i una recollida sel·lectiva del fem acurada a la possible demanda.

Del mateix mode, tampoc s’han incorporat en el centre urbà contenidors de reciclatge d’oli domèstic usat o altres solucions que permeten una millor accessibilitat d’aquest servei a la ciutadania, com tenen altres ciutats com Algemesí. Allí és reutilitzat per a la fabricació de biodiesel, el que redunda en un doble profit: s’evita la contaminació de l’aigua i contribueix a la menor emissió de CO2.

Totes aquestes mesures, per cert, incrementarien la reducció de la taxa del fem aplicada pel PP en la nostra ciutat. Segons Ivan Martínez, regidor d’EU a Alzira: “la Sra. Bastidas en la seua investidura com alcaldessa prometia que no tornaria a caure en la crispació estèril. Però, el PP no sap actuar d’una altra manera com s’han afanyat a demostrar en les últimes setmanes. Mentre fan declaracions completament desaforades i realitzen anuncis de projectes sense cap fonament, la realitat que patim la ciutadania alzirenya són els retalls als serveis públics per part de la Generalitat i que des de l’Ajuntament en absolut es milloren els serveis que deu prestar. A tot això volem que responga d’una vegada el govern local i la Sra. Bastidas.”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here