Més de cent dimonis ompliran de festa i color l’Alcúdia este dissabte en el I Trobafoc

0
481
Dimonis enroscats

L’associació Dimonis Enroscats organitza el proper dissabte 2 de juliol la primera trobada de dimonis a l’Alcúdia, un esdeveniment que reunirà durant tota una jornada més de cent dimonis i un altre centenar de músics de Barcelona, Alacant i València.  

El I TROBAFOC de l’Alcúdia naix de la voluntat de l’associació Dimonis Enroscats de l’Alcúdia de donar a conéixer la cultura tradicional del foc des del punt de vista de les colles de correfoc, que treballen una mateixa manifestació festiva però cadascun amb les seues peculiaritats. Per poder oferir al públic una representació del treball que fan estes agrupacions festives, els Dimonis Enroscats han convidat per a esta primera edició del TROBAFOC al grup Diables de Castellterçol (Barcelona), la colla de dimonis La Ceba (Alacant) i una representació de les colles pertanyent a la Federació de Dimonis i Diables del País Valencià. Les colles arribaran a l’Alcúdia a migdia i seran rebudes per l’alcalde, Robert Martínez, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, on se’ls donarà la benvinguda oficial.

Com que la música és part imprescindible d’un bon espectacle de foc, el I TROBAFOC de l’Alcúdia comptarà també amb la participació d’un centenar de músics dolçainers, tabalers i percussionistes que ja de bona vesprada començaran a caldejar l’ambient.  A les 6.30 de la vesprada tots els músics participants i les colles de dimonis es concentraran al carrer de Calvo Acacio, des d’on eixiran en passacarrer fins a la Plaça del País Valencià, on s’oferirà una TABALADA. Participaran músics de l’Escola Municipal de Tabal i Dolçaina de l’Alcúdia, la Colla La Rosca, el grup de percussió Pkart- ensemble i els músics de les colles de correfoc convidades per a l’ocasió.

La part grossa de la festa començarà a les 11.30 de la nit, quan es donarà inici a un CORREFOC multitudinari a l’avinguda d’Antoni Almela, des del monument de la Música fins al monument de la Sénia. Durant una hora, el centre neuràlgic de l’Alcúdia bullirà amb una “carretillada” espectacular i ensordidora, que finalitzarà davant del monument més representatiu de l’Alcúdia amb un espectacle piromusical.

Esta part final de l’espectacle conjugarà en directe il·luminació, pólvora i música amb la col·laboració especial del dolçainer alcudià Dani Miquel i el grup de percussió PKart- ensemble, els quals han preparat per a l’ocasió una composició musical que marcarà el ritme de la disparada de foc.

L’associació Dimonis Enroscats anima la gent de la comarca de la Ribera i dels voltants a acudir al TROBAFOC per a participar del gran ambient de festa que es viurà a l’Alcúdia durant tota la jornada.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here