La societat civil de la comarca es dóna cita a Alzira en la presentació de l’últim llibre d’Aureliano Lairón, «Riberencs»

0
429
Aureliano Lairón, Rosa Sebastià i José Luis Palacios

L’historiador alzireny Aureliano Lairón  presentà aquest divendres  en una repleta Casa de la Cultura d’Alzira la seua última obra,“Riberencs. Hòmens i dons del País del Xúquer”, editat per la Llibreria Sant Pere de Sueca.
Es tracta d’una recopilació de la pàgina dominical que l’arxiver municipal d’Alzira escriu tots els diumenges en el periòdic Levante-EMV, concretament en l’apartat «Amb veu pròpia».
Ha sigut la recopilació de quatre anys de treball on es reflecteixen 167 biografies o flaixos de persones de la Ribera.
La presidenta de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Rosa Sebastià, va ser la presentadora de l’acte. En el seu discurs va lloar el treball de Lairón i la importància d’aquesta obra per a «poder verebrar el país del Xúquer». Sebastiá va animar a l’autor al fet que dins de quatre anys es puga editar un altre llibre sobre aquesta secció.
Vicent Borja, delegat de Levante-EMV en la Ribera no va poder assistir a aquesta presentació i per açò, Lairón va llegir el pròleg del llibre del que fora durant dues dècades delegat del periòdic en la Ribera, Bernat Clari, actualment adjunt a la direcció d’aquest rotatiu valencià.
En aquest pròleg Clari fa una reflexió sobre el paper de les persones en les societats i la importància de les mateixes en els pobles i en la comarca. L’autor va recordar que als 167 personatges se’ls ha tractat de forma «amable, perquè no estan els temps per a altres coses».
José Luis Palacios, primer tinent d’alcalde, va destacar la labor d’Aureliano Lairón i també li va instar al fet que dins de quatre anys es puga editar un altre llibre com el que es va presentar i on va acudir bona part de la societat de la Ribera.
Des de Riberaexpress felicitar a l’autor per aquest magnífic treball.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here