Els llibres de text a Carlet costaran menys gràcies a un conveni entre Consistori, papereries i Ampas

0
389
Firma del conveni

Amb l’objecte d’ajudar a les famílies de Carlet en l’adquisició dels llibres de text en esta situació econòmica tan adversa que estem vivint, l’Ajuntament de Carlet, quatre papereries de la ciutat (Chelo, Grafbill, Sant Bernat i Torres) i les AMPAs dels col·legis d’Educació Primària; Bosch Marín i Sant Bernat i els Instituts d’Educació Secundària; Eduardo Primer Marquès i 9 d’Octubre van subscriure ahir un conveni de col·laboració.
Amb la signatura d’este conveni s’han establit els mecanismes per a dur a terme la reducció del preu de compra dels llibres de text per al curs escolar 2011/2012. Atenent a estes necessitats i vetlant pels interessos familiars, les AMPAs dels centres educatius anteriorment esmentats han negociat una reducció important del cost dels llibres de text amb les papereries Chelo, Grafbill, Sant Bernat i Torres. Per la seua banda, les papereries disminueixen el preu de venda al públic i per tant el seu marge de beneficis.
A més, els alumnes que presenten acreditació de pertànyer al AMPA signatari d’este conveni es beneficiaran de l’aplicació d’un descompte del 10 % del preu dels llibres de text en comprar-los en els comerços participants en aquest acord. L’adquisició del material escolar i els llibres de text resulten imprescindible per a la formació dels menors, però al mateix temps dificulta la gestió de les economies familiars en els mesos de setembre i octubre de cada any.
Així mateix, amb l’engegada d’aquesta iniciativa es pretén fomentar el comerç en el municipi, ja que per a obtenir el descompte en la compra dels llibres de text han d’adquirir-se en els establiments col·laboradors que es troben situats en la ciutat de Carlet. D’aquesta forma, s’eviten compres en grans superfícies i es promociona el consum en els comerços locals.

De la mateixa manera les AMPAs es veuen més reforçades en el seu treball ja que aquest conveni facilitarà que més famílies s’unisquen a l’associació que els representa. Tots són importants i necessaris, quantes més famílies siguen més possibilitats tindran de fer coses que redunden en benefici dels fills i del CEIP o IES triat.

La regidora d’Educació, Laura Sáez, ha manifestat: “Les economies familiars estan patint un revés a causa de la greu situació financera que travessa el país. Per a pal·liar les conseqüències de la despesa que suposa l’inici del curs escolar per la compra de llibres de text, s’ha arribat a un acord de col·laboració que beneficia directament a les famílies en la reducció del preu dels llibres. En estos moments difícils cal conjuminar esforços i cercar solucions que generen benestar en els ciutadans.”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here