Robert Martínez torna a presidir en l’Alcúdia un equip de govern totalment socialista amb el suport de Compromís

0
398
 

 

 
Plenari celebrat esta vesprada a l'Alcúdia

Plenari celebrat el dimecres a l’Alcúdia
El nou equip de govern de l’Alcúdia ha quedat configurat en el plenari celebrat esta vesprada, així com els titulars de les diferents delegacions, tots ells corresponents al grup municipal del PSPV-PSOE.

 

L’edil en qui recau un major nombre d’àrees de govern es Robert Martínez Correcher qui, a més de les seues responsabilitats com alcalde, assolirà en la present legislatura les delegacions de Policia, Hisenda, Personal i Règim interior.

Josep Millo Vallés serà el primer Tinent d’Alcalde i encapçalarà les delegacions de Cultura i Comunicació. La segona Tinent d’Alcalde és la regidora Rosa Martínez Murillo, qui continua al cap de les àrees de Sanitat, Serveis Socials i Cooperació i Solidaritat. La tercera Tinença d’alcaldia ha recaigut en Josep Cebrià Marqués, regidor d’Urbanisme i Obres Públiques, que en la present legislatura engloba també Parcs i Jardins, Cementeri, Aigua Potable i Clavegueram.

La regidora més jove Tamara Barea Moreno, es farà càrrec de les àrees de Joventut i Igualtat i el més veterà dels regidors, Lluís Ros Estarlich, qui va ser el president de la mesa d’edat en el plenari de constitució del nou ajuntament, serà el responsable de les delegacions d’Agricultura, medi Ambient i Esport.

La regidora Amparo Amat Ortega, qui en la passada legislatura encapçalava la delegació de tercera edat, afig a les seues responsabilitats les de Educació i Infància i, per últim, José Arocas Cogolludo, anterior regidor d’Esports i Joventut, es fara càrrec durant els propers 4 anys de les delegacions d’Activitats Econòmiques, Festes i Participació Ciutadana.

El grup Compromís per L’Alcúdia ha pactat un programa de 80 punts amb el PSOE local per tal de donar estabilitat el nou equip de govern socialista que, per primera vegada desde la democràcia, no conta amb majoria absoluta.

Reducció de retribucions del 30%

El principal punt tractat va ser la determinació dels regidors amb dedicació exclusiva i del personal de confiança als que l’Ajuntament de l’Alcúdia destinarà 124.184 € front als 178.479 € que es destinaven d’acord amb els pressuposts actuals, suposant una reducció del 30’4%.
Aquest estalvi s’ha aconseguit al passar de 3 a 2 regidors alliberats i de 2 a 1’5 persones de confiança. O siga, en total de 5 càrrecs polítics s’ha passat a 3’5. D’aquesta manera l’Ajuntament de l’Alcúdia destinarà 45.424 € a l’alcalde Robert Martínez i 38.242 € al regidor alliberat Josep Cebrià. Igualment es destinaran 24.464 € i 16.052 € al personal de confiança, el segon dels quals serà a mitja jornada.
Paco Sanz, portaveu de Compromís per l’Alcúdia, va destacar que aquesta important reducció anava en la bona direcció, en adoptar mesures significatives d’austeritat que són necessàries davant la situació delicada per la que travessa l’ajuntament, però també austeritat entesa com un valor en si mateix, ja que es tracta de gestionar els diners que són tots els ciutadans i ciutadanes.

El punt de les retribucions als regidors va ser aprovat per unanimitat dels tres partits al votar el PP també
favorablement, mentre que el del persona de confiança va ser aprovat amb els vots favorables del PSOE i Compromís i el vot en contra del PP.

Igualment es va aprovar la reducció dels membres de les Comissions Informatives que tindran 5 components, dos menys que en la passada legislatura, el que suposarà un estalvi d’uns 4.000 € anuals, proposta que tampoc va ser recolzada pel PP.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here