Algemesí clausura amb èxit la quarta edició del seu programa Voluntariat pel Valencià

0
364

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Algemesí de nou ha clausurat el programa del Voluntariat pel Valencià dut a terme per l’Oficina de Promoció del Valencià. Es tracta d’un programa obert durant tot l’any però organitzat per cursos que el seu objectiu és reavivar la participació d’aprenentes i voluntaris. En aquesta edició, la quarta, s’han format 21 parelles lingüístiques que han funcionat en temps diferents. Moltes d’elles han superat el temps mínim de compromís del programa –10 hores– i han allargat les trobades des d’octubre fins a juny.

“A més de la possibilitat que s’ofereix als aprenents d’aprofundir en el coneixement de la nostra llengua, sorgeixen altres intercanvis enriquidors per a ambdues parts dins de la relació que s’estableix entre ells. Així, la pràctica lingüística es veu complementada amb matisos culturals, històrics, gastronòmics, de filosofia de vida, de tradicions, de vida familiar, … que posen en comú, i en plànol d’igualtat, en el transcurs de les seues converses. Aquest és un dels secrets de l’èxit d’aquest programa”, comenta l’edil de Cultura, Gabriel Palop.
La procedència dels aprenents és diversa: el Marroc, Colòmbia, Veneçuela, Romania, entre uns altres.

“Cal destacar l’existència d’un voluntariat fidel que des del 2008 en què es va iniciar el programa no ha deixat de participar; així com dos grups de conversa amb diverses persones, encapçalats per dos matrimonis que han perllongat el voluntariat durant tot el curs” explica el regidor de Cultura, Gabriel Palop. El programa, a més d’estar coordinat per Escola Valenciana, compta amb la col·laboració de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here