PSOE i Compromís pacten en L’Alcúdia una forta reducció de les partides de publicitat i personal de confiança

0
357

L’acord que serà firmat per l’alcalde Robert Martínez, en nom del PSPV i el regidor Paco Sanz, en nom de Compromís per l’Alcúdia en els pròxims dies, comptarà amb una comissió de seguiment i serà revisat i ampliat al cap d’un any.

Encara que Compromís no s’integrarà, ara per ara, en les tasques de govern, els dos partits assumeixen el compromís de col·laborar activament en el desenvolupament d’aquest acord per tal de facilitar la governabilitat de l’Alcúdia.

Un acord cosit per 80 punts

L’acord, que conté 80 punts, aborda múltiples temes però té com a eixos fonamentals la participació, l’austeritat, la transparència i l’ocupació. D’aquesta manera en matèria de participació es contempla potenciar el funcionament dels distints consells sectorials, els pressuposts participatius, la regulació de la iniciativa ciutadana i la consulta municipal. Igualment s’acorda la retransmissió de tots els plens per Internet.

En matèria d’austeritat, entre altres mesures, es reduiran les partides destinats a regidors alliberats i càrrecs de confiança en un 30%. També s’acordà reduir les despeses destinades a publicacions, impremta o publicitat- al voltant del 50%- i continuar amb la reducció progressiva en grans esdeveniments que se celebren a l’Alcúdia. Igualment les hores extres seran reduïdes al mínim imprescindible.

Pel que fa a la transparència es constituirà una Junta de Contractació amb presència de tots els grups per a garantir la transparència de les contractacions, tant de treballadors com d’empreses o proveïdors, es publicaran les actes de la Junta de Govern o els pressuposts en la seua integritat.

L’acord contempla diversos punts en altres 14 apartats distints. Així en matèria d’urbanisme es crearà el Patrimoni Municipal del Sòl i no s’abordaran noves actuacions urbanístiques. S’elaborarà un Pla de Rehabilitació d’Edificis i es revitalitzarà el centre històric impulsant la  peatonalització de la zona. L’autobús a l’hospital de la Ribera continuarà durant tota la legislatura prestant el servei de forma gratuïta.

En Medi Ambient es potenciarà el Fòrum de l’Agenda 21, creada en 2007, i s’elaborarà una nova ordenança contra la contaminació acústica. Igualment s’elaborarà un estudi de la xarxa d’aigua i un Pla d’Eficiència i seguiment que donen garanties per a una bona gestió en aquesta matèria. Igualment s’elaborarà una ordenança sobre antenes de telefonia mòbil per situar aquestes fora de les zones residencials i s’efectuarà un estudi sobre contaminació electromagnètica de les zones sensibles.

Nou centre d’Infantil i Primària

En Educació la prioritat serà la mateixa que venia aplicant-se fins ara: defensa de l’ensenyament públic de qualitat, insistint en la urgent necessitat de construir un nou centre d’Infantil i Primària o la implantació de Cicles Formatius. Els col·legis de Batallar i Heretats tindran ascensor, que posarà l’Ajuntament, si la Conselleria continua sense fer-se càrrec. Igualment s’impulsaran les noves tecnologies dotant als alumnes de 5é i 6é d’ordinadors facilitats per l’Ajuntament i subvencionant la seua compra als estudiants universitaris i de cicles formatius.

Lluita contra l’atur

Pel que fa a les inversions l’acord preveu la construcció d’un parc per a bicicletes de muntanya en el centre del velòdrom, la rehabilitació del pont del riu Magre i una nova Biblioteca Municipal, supeditades, aquestes inversions, a l’elaboració d’uns pressuposts participatius.

L’acord contempla la lluita contra la desocupació com un punt fonamental pel que es destinarà una quantitat anual mentre dure l’actual situació de crisi, donant-li continuïtat als tres Plans de Reactivació Econòmica realitzats en la passada legislatura.

El portaveu de Compromís, Paco Sanz, en declaracions a Riberaexpress s’ha mostrat la seua «satisfacció» en aconseguir un «acord prou complet» amb el PSPV- PSOE.

Més informació:

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here