Més Algemesí porta la veu dels ciutadans al plenari amb la presentación de 10 mocions

0
421
 

El dos regidors de Més Algemesí

MÉS ALGEMESÍha encetat un campanya titulada “La teua veu a l’Ajuntament” a través de la qual durant tota la legislatura portarà a les Comissions Informatives i als plenaris totes aquelles inquietuds i propostes que els ciutadans li facen arribar.

El portaveu de MÉS ALGEMESÍ, des de desembre cap ací ha contestat a més de un centenar de preguntes i comentaris que a través de correu i les xarxes socials li han fet arribar. Per a la nostra plataforma la paraula “participació” no sols és una paraula abstracta, sinó una realitat. El ben cert és que MÉS ALGEMESÍ s’ha sorprés pel nivell d’interés i de participació que els ciutadans han mostrat en aquests darrers mesos. No és cert que la gent passe de política, sinó que més bé el que passa és que fins ara no s’havien establert els mecanismes adequats de participació.

Així, en l’assemblea participativa que celebràrem el passat dia 9 de juny es van formular 4 queixes o peticions d’informació que traslladarem oportunament als responsables municipals. En les darreres setmanes han estat múltiples les preguntes i suggeriments que la ciutadania en ha fet arribar. Fruït d’aquesta participació han estat les 10 mocions o propostes concretes que aquest matí els dos regidors de MÉS ALGEMESÍ han presentat per registre d’entrada per ser tractades en Comissions i Plenari.

Es tracta, que nosaltres sapiguem, de la major quantitat de mocions o propostes que m’han s’han presentat en la història de l’Ajuntament, i totes aquestes propostes han estat formulades o suggerides per veïns i veïnes d’Algemesí. Són 10 propostes concretes, relatives a Algemesí –no mocions genèriques que es presenten a tots els pobles-. Són 10 mocions, que com deia el nostre lema electoral, han estat fetes des d’Algemesí i per Algemesí, 10 mocions que milloraran, de ser aprovades, la vida dels ciutadans i ciutadanes d’Algemesí. MÉS ALGEMESÍ confia en que la majoria d’elles siguen aprovades, ja que són mocions desproveïdes de qualsevol intencionalitat o lectura partidista, i seria difícilment explicable que cap partit puga votar en contra.

D’aquesta manera MÉS ALGEMESÍ es converteix en allò per al qual havia estat creat, per a servir de pont entre la ciutadania i la institució. A més a més, de les 10 mocions, durant el plenari del proper dia 30 plantejarem també diverses preguntes que els ciutadans ens han fet arribar. Cal deixar ben clar, que ha estat tal la quantitat de preguntes, suggeriments i queixes que per al plenari de juliol possiblement arribaran també a 10 el número de mocions que presentem.

En concret les mocions presentades són (adjuntem 3 a tall d’exemple):

  1. Sobre el servei de Teleassistència que presta la Diputació que es troba paralitzat des de l’estiu (s’adjunta).

  2. Per sol·licitar, a petició del veïnat, la retirada dels sis contenidors de fem que es troben un una zona de vianants a 30 metres del monument històric artístic que és l’Església de Sant Jaume. (S’adjunta)
  3. Sobre el canvi de direcció, a petició veïnal, d’un tram del carrer Les Escoles durant el període de setmana taurina.
  4. Sobre la creació d’un pla anual (2012) i altre plurianual (203-2015) per a augmentar la ratio d’arbres urbans per habitant existents a Algemesí.
  5. Sobre la petició a la Conselleria , per raons de seguretat vials, de la instal·lació d’una rotonda en la intersecció de la CV 512 amb el camí de la Creueta.
  6. Sobre la millora del carri bici que s’utilitza de zona d’aparcament en l’Avinguda de la Generalitat.
  7. Sobre el possible perill per a la seguretat dels vianants que implica el nou tram de calçada que transcorre entre el Parc Salvador Castell i la Plaça de Cabanilles i que no es diferència quasi de la zona peatonal; sobre els passos elevats d’aquesta zona i l’absència d’accessos a la Plaça de Cabanilles per a persones amb mobilitat reduïda.
  8. Sobre el tancament de les parcel·les municipals a la zona del Pla.

  9. Sobre l’estat de no conservació de la màquina-ornament que es troba a l’entrada del poble per la CV-512
  10. Sobre el tancament de les vies en la Plaça d’Espanya (reivindicació de l’Associació de veïns del Carrascalet) i en el Grup la Pau. (S’adjunta)

 

Simplement aprofitar l’ocasió per recordar a tots els veïns i veïnes d’Algemesí que podem i volem ser la seua veu a l’Ajuntament, i animar a l’Ajuntament i la resta de partits a obrir els seus canals de comunicació i participació a la ciutadania.

L’èxit que ha tingut MÉS ALGEMESÍ amb aquest forma de fer i entendre la política, demostra que si se posen els mitjans adequats els ciutadans participen. Instem especialment a l’equip de govern a obrir la pàgina web institucional a la participació de la ciutadania per tal que aquesta puga expressar-se i fer-los arribar directament les seues opinions, ja que en l’actualitat és una pàgina “tancada”, pensada principalment per a difondre informació d’activitat i justificar –de vegades amb fal·làcies i mitges veritats- les actuacions de l’equip de govern, però no és una pàgina que done la veu a la ciutadania.

COMUNICAT DE PREMSA

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here