La cordialitat i les felicitacions mutues han sigut la tònica del primer plenari d’Alzira tot i que també s’han intercanviat algunes crítiques

1
409

Pascual, Lahuerta i Alborch

Palacios (PP) aconsellant Martínez (EU) abans del plenari

La nova corporació municipal d’Alzira s’ha estrenat hui durant una sessió extraordinària amb una dotzena de punts, la majoria de tràmit, on s’ha donat compte de la composició de les comissions informatives, dels portaveus de cada grup municipal, de la concessió de delegacions per part de l’alcaldessa a l’equip de govern municipal, així com dels nomenaments de tinents d’alcalde i designació dels membres de la Junta de Govern Local.

La proposta sobre retribucions i dietes per assistència als òrgans col.legiats dels membres de la corporació municipal ha sigut ajornada per estudiar-la més a fons i mentrestant han quedat prorrogades.

El tema estrela de la primera sessió del quatrieni 2011-15 ha sigut el conveni, tot i estar pactat en comissió, amb els antics propietaris d’una parcel.la situada al final de l’avinguda Luis Suñer i ocupada per la locomotora. L’Ajuntament ha acordat amb els titulars dividir en dos terminis el pagament dels interessos -més de 300.000 euros- en ser condemnat pels tribunals.

L’arribada dels regidors a l’hemicicle municipal ha estat marcada per la cordialitat entre els components dels diferents grups i també pel desconeiximent del silló a ocupar. La majoria han estat drets fins que l’alcaldessa ha repartit instruccions. Els nous membres de la corporació han estat especialment arropats pels antics. Com que el representant d’EU, Iván Martínez, està tot sol, ha sigut la socialista Reme Abad la que per estar més pròxima li ha fet costat. Per cert, Martínez ha pagat més d’una vegada la novatada; en una ocasió per alçar tard la mà per poder intervindre -menys mal que Diego Gómez de Compromís que havia iniciat ja la seua intervenció- no ha tingut inconvenient en cedir-li la paraula. En l’altra ocasió ha estat l’alcaldessa la que no ha vist el braç del regidor d’EU i ja havia autoritzat al portaveu de Compromís.

Després que la presidenta del consistori obrira, com és preceptiu la sessió, la primera intervenció d’esta lelgislatura ha estat a càrrec de Diego Gómez qui alternarà el paper de portaveu amb Carles Aranda. Gómez ha estat disconforme per «la carència de proporcionalitat» dels membres que tenen veu i vot en les comissions informatives. Els 11 llocs han quedat distribuïts així; 7 per al PP, 2 per al PSPV-PSOE, 1 per a Compromís i 1 per a EU.

A la banda de l’equip de govern ha quedat clar que el tinent alcalde, José Luis Palacios, tindrà, encara si cap, més protagonisme en esta legislatura, donat que ha fet de portaveu en tots els punts tractats. Palacios li ha respost a Gómez que passar ‘onze a dotze els membres de les comissions informatives suposarà «modificar la part contributiva».

Consens, ha pogut ser la paraula més escoltada en la sessió del debut, però les discrepàncies ja s’han deixat notar a les primers de canvi.

Carles Aranda (Compromís) i la nova portaveu del PSOE, Isabel Aguilar han replicat a Bastidas, en el cas del pagament dels 300.000 euros que l’alcaldessa «també té una part de responsabilitat» davant la sentència condemnatòria.

L’assesor socialista, Fernando Pascual, no s’ha separat ni un instant d’Aguilar que, amb només 22 anys, feia el seu debut tant de regidora com de portaveu. Més tranquil ha sigut el debut dels populars, Enrique Lahuerta i Ana Alarcón, així com de la nova regidora de Compromís, Adelaida Pau que han seguit amb molta atenció les intervencions dels seus repectius companys.

Al final de la sessió tots s’han oblidat de les picabaralles i s’han felicitat mutuament sobre tots als debutants.

Dos anécdotes; Carles Aranda ha arribat uns minuts tard a la sessió en estar exercint la seua professió d’advocat en un juí a València i Iván Martínez ha corregut a disculpar-se, al final del plenari, per votar a favor en un punt que, segons semblava tocava abstindre’s.

1 Comentario

  1. PER AL PSOE: ANEM A VORE, COM VOLEU SER LA BANDERA DE L’ESQUERRA A L’AJUNTAMENT SI A LA PRIMERA VOTACIÓ VOTEU AMB EL PP PER A QUE COMPROMÍS SOLS TINGA UN REPRESENTAT EN LES COMISSIONS?? DES DE UN SIMPATIZANT DE COMPROMÍS ANÉU A FER PUNYETES.

    IGUAL VA PASSAR AMB L’ESTATUT DE LA VERGONYA FICANT LA BARRERA DEL 5%, PERÒ NO ES PREOCUPEU JA ESTEM A LES CORTS, I A ALZIRA ENS QUEDAREN A 400 VOTS DEL TOT PODERÓS I RUINÓS PSOE. AU

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here