Elena Bastidas: » Estic negociant amb varies universitats, una d’elles internacional, per fer d’Alzira una ciutat universitària

6
459

Bastidas amb Riberaexpress

Elena Bastidas, s’ha marcat un objectiu molt ambiciós en matèria educativa durant esta legislatura «fer que Alzira siga una ciutat universitària» així ho ha declarat en l’entrevista realitzada hui a Riberaexpress, primera que concedix a un mitjà de comunicació des que el passat dissabte fora investida per tercera vegada, alcaldessa d’Alzira.

Alzira conta ja amb una extensió de la Universitat Nacional d’Educació a Distáncia (UNED) i amb altra de la Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir i a hores d’ara negocia «amb tres universitats, una pública, altra privada i una tercera internacional» perquè impartixquen carreres universitàries a la capital de la Ribera en un futur pròxim.

La Junta de portaveus i el consens

La primera autoritat local, després de desdijunar un café i un parell d’ensaimades, ha remarcat al seu despatx municipal que pensa fer «un esforç afegit» en esta legislatura per propiciar el «consens» amb l’oposició en temes fonamentals com l’Ocupació, els Serveis Socials i l’Atenció Ciutadana. I per dur endavant esta iniciativa ha previst «convocar amb periodicitat la junta de portaveus» a la que vol convertir en «un element d’acció».

Una de les primeres juntes que convocarà serà per donar compte dels contactes que està mantenint amb els sindicats i l’Associació Empresarial d’Alzira per dur a terme «una iniciativa molt novedosa destinada a generar nous llocs de treball». Bastidas ha significat que els empresaris alzirenys han acollit esta proposta «amb molta il.lusió en estar davant una oportunitat històrica».

Austeritat i sacrifici

Un dels pilars fonamentals sobre el que pensa recolzar este quatrieni municipal és el de l’austeritat i per ficar-lo en práctica ha previst reduir el número d’asessors i secretaris de grup de l’equip de govern -ara són quatre-, però ha puntualitzat «si l’equip de govern fa un sacrifici demanaré els altres grups que facen el mateix».

Elena Bastidas ha distribuït les delegacions d’alcaldia entre 5 gran àrees però s’ha quedat en propietat la de Grans Projectes, agafant tota la responsabilitat per aconseguir «l’arribada a Alzira d’importants inversions».  La primera d’elles pot ser el camp de golf i l’hotel tipo Hilton en la finca de SOS, a la Vall d’Aigües Vives, amb la que estan interesats un grup inversor d’Aràbia Saudí. «Este projecte pot ser un bon reclam turístic perquè potenciarà el turisme d’interior i generà un número significatiu de llocs de treball».

En matèria cultural, l’alcaldessa s’ha compromés ha ficar en marxa l’Auditori municipal abans que acabe esta legislatura, una instal.lació costosa -pressupostada en uns 3 milions d’euros- que pensa fer «amb fòrmules de col.laboració públic-privada».

Respecte a la problemàtica generada en diversos clubs esportius per la desaparició de l’administrador d’Alzicapital i Alzibet, Alberto Castillo«, la presidenta del consistori ha insistit en que «l’ajuntament farà una defensa unitària de tots els clubs» tot i afegir que «en estos moments personar-se en la causa seria massa prematur». El més immediat que farà és convocar els clubs afectats, ha dit després de recalcar que «s’ha de ser prudent» i d’asegurar que «no les deixarà a soles estes entitats». També ha criticat la convocatòria feta als clubs afectats per alguns partits com EU i Compromís, que segons Bastidas «fan política de la desgràcia de la gent».

Cal no tornar demà

L’alcaldessa vol acabar amb el «torne vosté demà» típic de les administracions públiques i ha anunciat la intenció de «inter-relacionar els diversos departaments municipals» perquè els ciutadans completen la seua gestió «en una sola finestreta». Una atenció ciutadana a la que pensa «destinar tots els esforços possibles per millorar-la». Fins i tot ha reconegut que «costarà, sí, però anem la sentar les bases per aconseguir-ho».

Tant en l’anunci de la distribució de les àrees municipal com en la entrevista concedida a este diari digital comarcal, s’ha estrenat en el càrrec la nova responsable de Comunicació, Ana Alarcón, que no s’ha separat ni un milímetre de la ben asessorada alcaldessa.

Bastidas serà investida diputada autonòmica, en breu, donat que el nomenament com a secretari autonòmic ó director general d’algun diputat electe per València li obriria, tot seguit, les portes de les Corts Valencianes.

Xavier Pérez /Xavier Espanya/ Fotos: Pepe Roig

6 Comentarios

 1. ¿Les vas a regalar el suelo de todos los Alzireños como has hecho con tus amigos de la universidad catolica?
  ¿Porque quieres hacer universidades privadas a las que solo podran asistir la gente con dinero y no los ciudadanos normales que quieren estudiar y no hijos de papa?
  Un amigo mio quiere montar un negocio ¿Le vas a regalar tanbien nuestro suelo?

 2. Elena disculpa por las faltas ortográficas pero es que como no tenía dinero para pagar los depalzamientos y la comida fuera de Alzira me he tenido que dedicar a trabajar y no he podido estudiar más de lo que hubiese querido ¿Es eso lo que quieres para los jovenes Alzirenos, poniendo universidades privadas y no publicas?

 3. PARA OTRO: què mal gust per a fer una crítica, suposse que seràs del PSOE, el que ha perdut 1.000 vots a Alzira.

 4. A ver ese discursito de los ricos estudian y los pobres no está pasado de moda y superado. Afortunadamente en este país todo el mundo ppuede acceder a la formación universitaria con recursos propios o becas. Si no has estudiado es por lo que lo hayas decido porque muchos jóvenes nos hemos desplazado cada día a valencia a estudiar con nuestro bocata de casa y muchos han trabajado en verano o los fines de semana para pagarse las clases así que tampoco es justo. Además para no tener faltas de ortografía no hace falta ser universitario.
  También le diría a este OTRO que si los ricos y los hijos de papá » no son normales» , no pagan impuestos o no tienen derechos .. y no quiero pensar que sea la crítica porque es » católica» porque entonces ya estaríamos hablando de algo más grave. Sinceramente tener oferta unversitaria de todo tipo me parece bien y si empresas pueden venir a generar riqueza y prestigio que les ayude la administración ahora bien lo que me saca de quicio es que vayan todavía con el rollito de ricos y pobres que no pueden estudiar con lo que ha costado a este país poder tener todos acceso a la universidad. ¿ es que no tiene prestigio la Universidad Pública? ¿ Y la UNED que también tenemos en Alzira? yo tampoco puedo irme de vacaciones porque el sueldo no me llega y no me meto con las agencias de viajes.

 5. Marta, has hecho más faltas de ortografía que yo y eso que dices que te has desplazado a Valencía a estudiar con bocata de casa. Lamentablemente eso no te ha servido de mucho y deberias pensar en volver. Yo quiero saber si mis hijos podrán acceder a esas universidaes de Alzira, ya que yo soy un trabajador que paga sus impuestos y no puedo hacerme cargo de la cantidad tan desorbitada de dinero, que cuesta una universidad pivada. Y de ser así, no me gustaría que se cediesen los terrenos que son de todos los alzirenos, gratuitamente a ese tipo de entidades privadas, como ya se ha hecho en otras ocasiones. ¿Podrán los hijos de las familias más comunes de Alzira, asistrir a esas universidades que quieres instaurar? ¿Serán universidades solamente para la exclusividad de unos pocos ciudadanos con muchos recursos? Me da la impresión que no va dirigido al conjunto de los estudiantes de Alzira sino solo para unos pocos. Elena, si realmente te interesa la educación, negocia con tu socio politico Camps, traer una universidad pública para todo el mundo.

 6. Srª Alcaldesa, lo de las Universidades privadas, como entidades privadas con ánimo de lucro que son, en terrenos públicos, no me parece bien, salvo que haga lo mismo con el resto de empresas privadas que tienen el mismo derecho. Aquí se le ve el plumero religioso y le recuerdo que estamos en un estado aconfesional. En cuanto a lo de mejorar la atención al ciudadano en las distintas «ventanillas» del Ayuntamiento, me parece positivo, pero sin favoritismos, que nos conocemos todos. En cambio no anuncia el cambio de actuación en lo referente a utilizar de forma permanente el silencio administrativo ante las reclamaciones y denuncias de los ciudadanos. Esa forma de actuar que han impuesto Uds. es prostituir el estado de derecho, ya que nos deja a los ciudadanos en inferioridad ante las actuaciones erróneas de la administración. Eso en mi opinión, es lo que nos situa como ciudadanos normales y no lo que ocurre ahora. En el debate de las elecciones municipales se comprometió a llevarlo a cabo y no lo he leido en su entrevista. Saludos

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here