L’alcaldessa d’Alzira Elena Bastidas i l’oposició s’intercanvien missatges de consens durant la sessió d’investidura

6
351
La nova corporació municipal d'Alzira

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, davant els pròxims quatre anys que segons ella «seran trascendentals per Alzira», ha intercanviat desitjos i mostres de «consens», amb l’oposició, en els respectius discursos d’investidura pronunciats este migidia a la capital de la Ribera.

Bastidas ha estés la mà al PSOE, Compromís i EU en temes tan trascendentals com les polítiques socials i d’ocupació, en els serveis públics i en l’atenció ciutadana.

Moviment 15-M

Mentre el socialista Enrique Alborch i el representant de Compromís, Diego Gómez han coincidit en la necessitat de recollir les propostes provinents del moviment 15-M que també ha estat present a la sessió d’investidura fent un corredor als membres de la nova corporación tant a l’entrada com a l’eixida dels regidors de la Casa Consistorial.

La «indignació» que mostra el moviment amb l’actual sistema democràtic va ser replicada per Bastidas durant el seu discurs, «un sistema que, encara amb impefeccions, no ens indigna».

Alborch ha proposat un Plà d’Ocupació Municipal i demanat «menys prepotència» i «més consens».

Mentre Gómez es mostra partidari de «l’austeritat, l’exemple i la gestió per superar la crisi» i en resposta a una crítica feta, la nit electoral per Bastidas ha significat que la radicalitat de Compromís «serà el treball diari, l’honradesa, l’oposició constructiva, el consens i el respecte», junt «la defensa dels nostres trets d’identitat, la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre patrimoni».

Per la seua part el regidor d’EU, Iván Martínez, s’ha mostrat partidari de canviar el model econòmic actual per altre «més sostenible», al temps que ha convidat l’equip de govern a «corregir errades del passat», tot i veure el futur com «un temps d’oportunitats».

Pont Xúquer i conexió A-7

Bastidas ha reiterat que reclamarà «amb la mateixa fermesa» a l’administració autonòmica i estatal el segon pont de la carretera CV-43 i l’eixida directa a l’autopista A-7. L’alcaldessa, en el seu tercer mandat ha reclamat el suport dels «empleats públics» en «l’esforç humà i econòmic que anem a fer per la modernització i qualitat del sevei públic i atenció ciutadana».

Poc després de les 12 hores quedava contituida la taula que presidia la regidora de més edat, Mercedes Bañeres (PP) i la més jove, Isabel Aguilar (PSOE). Tot seguit els 13 regidors del PP juraven el càrrec, mentre els 8 de l’oposició l’han promés. Eren les 12,15 hores quan la nova corporació quedava formalment constituida davant els aplaudiments dels assistents que omplien el Saló Noble i la  sala de sessions.

Tot seguit els 21 membres del nou consistori introduïen la papereta amb el nom d’un dels 4 alcaldables; Elena Bastidas pel PP que ha obtingut 13 vots, Enrique Alborch, pel PSPV-PSOE que ha sumat 4 suports, Carles Aranda per Compromís per Alzira, amb 3 paperetes al seua favor i Iván Martínez per EUPV que s’ha votat a sí mateix.

Passaven alguns segons de les 12,30 hores quan la candidata popular, Elena Bastidas, exihibia, visiblemente emocionada i en mig d’un fort aplaudiment, la vara de comandament d’Alzira  encetant així la seua tercera etapa al front del principal ajuntament de la comarca. Bastidas ha estat felicitada per tots, tant pels seus com per l’oposició.

Sols resta que, a partir d’ara, els desitjos de consens mostrats pel representants dels quatre grups municipals es convertixquen en realitat, davant una legislatura que comença marcada pels 4.873 aturats que, a hores d’ara, suma el municipi alzireny.

Bastidas enceta el seu tercer mandat

6 Comentarios

  1. i al final de l’article cal afegir que també ha baixat l’atur en el mes de maig a Alzira, encara que a la resta del pais ha aumentat!

  2. Ribereny suposse que lo de la vara no va en serio. Com sempre alguns peperos sóu intolerants. Has sentir el discurs de Diego Gómez? Ja voldries tu tenir la cultura i la sapiència que te ell.

      • ¡lo importante es que ha ganado la mejor!
        lo de la bara es una tradicion que se hace para las fotos cuando empieza un alcalde, es un acto muy bonito

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here