Girona (PP) repeteix com a alcalde a Alginet i ofereix consens i regidories a l’oposició

0
303
Enrique Girona rep la vara de mando

Al final el culebró pilític d’Alginet s’ha resolt aquest matí en el ple de constitució de la Corporació Municipal i el popular Enrique Girona tornarà a ser alcalde ja que ha obtingut vuit vots, set del seu partit i un de Gent d’Alginet. D’aquesta forma haurà de governar en minoria.
En fracassar per dos vegades el pacte d’esquerres promogut principalment per Bloc i IDEA, juntament amb el PSOE i Socialistes d’Alginet, tal com va avançar Riberaexpress, el PP tornarà a governar 4 anys.
Per la seua banda tant el representat d’IDEA, Carles Bayarry com el PSOE d’Antoni Lozano van votar al candidat del Bloc, Jesús Boluda, però SdA va votar al seu candidat, Pepe Alemany, trencant les poques esperances que tenia l’esquerra de governar a Alginet.
L’alcalde Enrique Girona en el seu discurs va oferir consens, participació i regidories a l’oposició «per l’interès general». Cal recordar que durant els últims 4 anys ja va governar en minoria.

En les intervencions el portaveu d’IDEA, Carles Bayarri, va destacar que les eleccions havien deixat clar que Alginet «necesitava una canvi social cap a l’esquerra» i va lamentar el no poder haver arribat a l’acord amb aquestes forces. També va dir que els electors havien castigat al PP amb la pèrdua de vots, però va recalcar que el seu partit «col·laborarà aportant projectes de benestar per a Alginet».
Per la seua banda, Gloria Arnandis (PSD-Gent d’Alginet) va explicar el sentit del seu vot positiu cap al «partit més votat» i va instar a l’alcalde perquè se solucionaren els problemes de la localitat i a mirar «per l’interès general».
El candidat de «l’esquerra», Jesús Boluda (Bloc) només va recalcar que era una «honor» representar al seu partit en l’Ajuntament i li va desitjar «molta sort» a Enrque Girona.
Pepe Alemany, de Socialistes d’Alginet, lametà també el no haver arribat a un acord d’esquerra i va culpar a «tots» d’aquest fet «incloent-me jo». També li va llançar un dard al PSOE «per les zancadilles i la forta desconfiança» que el seu expartit li havia demostrat.
Des del PSOE, Antoni Lozano, va mostrar la seua alegria per «haver viscut la millor experiència política en ser candidat municipal». Lozano va dir que no podia haver-hi un pacte entre PP i PSOE perquè «ha d’haver-hi un govern i una oposició».
En un to molt conciliador el ja alcalde popular, Enrique Girona, va assenyalar que era temps de «consensos» i que el seu partit amb «humilitat i generositat» emplaçava a la resta dels partits a col·laborar amb la gestió de l’Ajuntament «oferint delegacions o regidories». També va remarcar que en aquestes eleccions el poble ha votat per la pluaralitat i que el PP havia pres nota dels errors de l’anterior legislatura.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here