Compromís vota en blanc i permet que Robert Martínez continue al front de l’Ajuntament de l’Alcúdia

0
509

Oreto Segura portaveu del PP

Paco Sanz (Compromís per l'Alcúdia)

Robert Martínez amb la vara d’alcalde

Només dos dels tres caps de llista es presentaren per a ser elegits com alcalde de l’Alcúdia en el plenari d’investidura, Oreto Segura Fayos (PP) ha comptat amb 7 vots a favor i Robert Martínez Correcher amb els dels 8 regidors del PSPV-PSOE. Els dos regidors de Compromís han votat en blanc.

La mesa d’edat ha estat presidida pel regidor  Lluís Ros Estarlich, i ha tingut com a vocal Oreto Segura Fayos, la regidora més jove de la present legislatura.

Un cop constituïda la mesa, s’ha procedit al jurament o promesa del càrrec per part de tots els regidors, començant pels 8 representants socialistes, que han afegit a la fórmula obligada la frase “I treballar per l’Alcúdia, per la nostra llengua  i pel País Valencià”. A continuació han  jurat els 7 regidors del grup Popular i els 2 de Compromís per l’Alcúdia.

Seguidament s’ha procedit a la votació per al nomenament del nou alcalde, en què ha eixit el socialista Robert Martínez Correcher per majoria simple (8 vots contra els 7 del PP) amb l’abstenció de Compromís.

En el torn de parlaments dels portaveus dels tres grups, Paco Sanz Cavero, portaveu de Compromís per l’Alcúdia ha agraït la confiança dipositada en la seua candidatura, que per primera vegada ha aconseguit dos representants en el Consistori i ha afirmat que els seus votants li han encomanat que faça una llavor de control, i que pensa fer-la sense assolir cap àrea de govern, però si amb un pacte programàtic en el qual vetllaran perquè la transparència i l’austeritat, la sostenibilitat i la llengua siguen  els eixos principals. El representant de Compromís ha finalitzat la seua intervenció amb un fragment del poema “puedes contar conmigo” de mario Benedetti.

Per la seua banda,  Oreto Segura Fayos, ha agraït també la participació dels veïns i veïnes en les eleccions i s’ha dirigit directament a Paco Sanz lamentant que “el seu compromís no siga amb l’Alcúdia, sinó només amb Compromís”. La portaveu del grup Popular s’ha congratulat de la desaparició de la majoria absoluta que, segons les seues paraules, “no representaba a l’absoluta majoria” i ha promés treballar de valent des de l’oposició durant els pròxims 4 anys.

Finalment, el socialista Josep Lluís Millo Vallés ha felicitat als dos altres grups pels seus resultats electorals i s’ha mostrat decidit a acatar la voluntat dels veïns i veïnes  “El poble vol que parlem, que ens corresponsabilitzem  en moments especialment crítics; que deixem la gresca i apliquem la intel·ligència col·lectiva… I si eixa és la voluntat de l’Alcúdia, el Grup Socialista no escatimarà cap esforç per abastar eixe objectiu. La nostra mà resta oberta”. Després de fer eixa declaració de intencions, el portaveu socialista ha afirmat que espera dels altres 2 grups polítics,“que, estant a l’alçada de la voluntat del poble expressada en les urnes, sàpiguen construir en comptes de malbaratar, sàpiguen assumir responsabilitats en comptes d’eludir-les, sàpiguen treballar amb la resta de regidors i regidores pels interessos dels homes i dones de l’Alcúdia.”

Un cop acabat el torn de portaveus, ha pres la paraula el reelecte Alcalde de l’Alcúdia Robert Martínez Correcher, qui ha mostrat la seua voluntat de basar el govern local en el diàleg i el consens i ha signat amb el poble de l’Alcúdia tres grans pactes com a base principal de la legislatura: “ el d’estar sempre a disposició dels meus veïns i veïnes… Vull ser l’alcalde de tots i totes, sense diferències i amb actitud oberta i equànime”. El segon pacte és el de respecte a les  persones i a les institucions “respecte, eixa és la paraula que m’acompanyarà en els propers quatre anys i que vull materialitzar des de  ja mateix”. I el tercer, el de la responsabilitat i la honestedat. “…una honestedat que és el principi fonamental de la democràcia i serà norma de conducta d’este ajuntament”. Robert Martínez ha acabat el seu discurs de  pressa de possessió animant els grups polítics representats en la corporació “a treballar en eixa empresa col·lectiva, per eixe objectiu comú que és l’Alcúdia… des de la responsabilitat, des de l’honestedat, des del respecte a tots i totes i a l’ideari de cadascú”. I ha reiterat la seua disposició a treballar els set dies de la setmana i “…A deixar-me la pell per l’Alcúdia.”

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here